Olajban sült krumplis pogácsa házi baracklekvárral | Pannonmagazin
ÉletmódGasztro

Olajban sült krumplis pogácsa házi baracklekvárral

Mit ne mondjak nagyon régen ettem már de a végén maradt ki egy kis főtt krumpli mert nem kellett mind a rakott krumplihoz, és hát nem akartam kidobni.

Mit is csináljak belőle? – tettem fel magamnak a kérdést, mert nemszeretek kidobni semmit. Bevillant gyerekkorom szeretett édessége és úgy voltam vele elhozom ide is.

 

Hozzávalók:

6-8 db közepes krumpli
1 kk só
2db tojás 10dkg
liszt
olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

A krumplit enyhén sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. Mikor langyosra hűlt hozzáadjuk a tojásokat, a szót és a lisztet, hogy egy ruganyos viszont nem ragadós tésztát kapjunk. ( Az ajánlott liszt egy viszonyítási alap, több kell, lehet kevesebb) A sárga tésztát kinyújtjuk és egy pohárral vagy pogácsa szaggatóval tetszőleges méretűre szaggatjuk. Bő, forró olajban pillanatok alatt kisütjük és házi baracklekvárral kínáljuk. igazi maradékmentő de egyben nagyon finom kis desszert, mindenkinek ajánlom elkészíteni.

Prokop S. Krisztina

 

A szerző észrevételeiket vagy privát receptjeiket örömmel várja  email-ben vagy a Facebook oldali a csoportunkban. 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük támogassa  a PannonMagazin szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon

 

Amennyiben  tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk egy  percet  és  Facebook megosztással is támogassal a PannonMagazin szerkesztőinek munkáját

 

Prokop S. Krisztina

 

 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB