-KiemeltFilm-TVProgramajánlóSzabadidő

on the spot | új évad | az okostelefon hatásai erdélytől a himalájáig

Avatar

7 milliárd mobiltelefon – és 7 milliárd ember. A világ elmaradtott részein rengeteg háztartásban még WC sincs, okostelefonnal és internetkapcsolattal azonban szinte mindenki rendelkezik.

A technológiai fejlődés hatására sokkal több emberrel vagyunk ma kapcsolatban, mint valaha, mégis kevesebb időt töltünk egymás társaságában, mint bármikor.

Vajon milyen hatással van az okostelefonok megjelenése a tibeti buddhista szerzetesek életére vagy a sri lankai tradicionális törzsek mindennapjaira?

India legszegényebb bádogvárosaiban is mindenki okostelefonját nyomkodja már, miközben a  telefonfüggőség az USA-ban egy olyan súlyú probléma, hogy komoly tudósok is foglalkoznak vele.

Cseke Eszter és S. Takács András – az On the Spot műsor készítői – tőlük megszokottan izgalmas és aktuális témát járnak körül és nézik meg, hogy a világ legkülönbözőbb részein miként küzdenek ugyanazokkal a problémákkal az emberek kultúrától, vallástól és nyelvtől függetlenül. A gyors ütemű telekommunikációs fejlődés révén a globalizáció elérte a világ legeldugottabb sarkait is, a Himalája tetejétől kezdve, a szárazföldtől több 1000 kilométerre eső, az Indiai-óceán piciny szigetein élőkig, ahol az emberek napi 12 órát lógnak telefonjaikon.

Hová tart hát az okos világ? Kiderül az On the Spot új, 9. évadából.

Első adás: október 31., szerda DUNA TV

On the Spot: Okos világ – okt. 31-től szerda esténként a Dunán

Kiemelt kép forrása: valasz.hu

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB