-KiemeltEsemények

Online színházterem: Kaposvári Roxínház

Avatar

A békés mediterrán hangulatú Kaposvár mindig büszke volt kulturális értékeire, művészeire pezsgő művészeti életére és lehetőségeihez mérten támogatta a működésüket fenntartásukat. Köztudott, ha koncertre vagy emlékezetes színházi élményre vágysz, itt jó helyen jársz. Heti kulturális szemlénk során a Kaposvári Roxínház kulisszái elé-mögé pillantottunk be.

A pandémia hatására megváltozott körülmények, a szűkülő bevételi források eredményezte gazdasági helyzet a társulatnál is érezteti hatását. A társulat továbbra is szórakoztatni akar, tevékenységüket alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez az online térben folytatják. Az alábbi online előadásokra hívjuk fel a szórakozni vágyók figyelmét.

Kezdjük mindjárt a már futó Indul a bakterház című darabbal, melynek érdekessége, hogy zenés darabként csak és kizárólag a Roxínház előadásában látható.

Rideg Sándor – Tímár Péter – Sebesi Tamás – Szabolcsi János: Indul a bakterház című zenés előadás. 

Rideg Sándor 1939-ben megjelent regényéből 1979-ben felejthetetlen film készült. Ezt a hangulatot idézi vissza a Roxínház feldolgozása is.  Sebesi Tamás zenéjére Szabolcsi János írt dalszövegeket, Pintér Kata szerkesztette át a szövegkönyvet és rendezte az előadást.

 

Minden, ami egy kölyökkel megeshet, akár farkasok, akár emberek között nevelkedik. 

Kipling. Ennyit mondunk és máris ifjúkorunk kedvence a A Dzsungel könyvére gondolunk. Az átlag olvasónak talán eszébe sem jut az író teljes neve – Rudyard Kipling – az pedig végképp nem, hogy angol szülők gyermekeként Indiában Bombayben látta meg a napvilágot.

2004. augusztus 4-én mutatta be a Roxínház, Kipling regénye alapján készült, Dés László – Geszti Péter által feldolgozott A dzsungel könyve című musicalt, melynek az archiválás céljából, HD minőségben rögzített felvétele tekinthető meg az online előadásban.

 

Legendák sora. Hungária, egy legendás együttes. Egy legendás nagylemez a Hotel Mentol és most már egy legendás musical a Hotel Mentol. 

Sikert remélve, 2014. december 31-én mutattuk be a Fenyő Miklós, Novai Gábor, Böhm György és Korcsmáros Tibor szerzők nevével fémjelzett Hotel Menthol című előadást a Roxínház. Az álmaikban remélt fogadtatás minden várokozást felülmúlt. Szinte az egész ország láthatta a mindig telt házas produkciót. 2015-ben Kőszegi Várszínház színpadán duplázni kellett, mert hetekkel előre elfogyott az összes jegy a meghirdetett bemutatóra.

Színházi legendák Kaposváron. Koltai Róbert, Molnár Piroska / Beszélgetőtárs: Varga István

Elég két nevet mondani. Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színművész, filmrendező, érdemes művész, Molnár Piroska a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész, Kaposvár Város Díszpolgára. Velük indult a “Színházi legendák” sorozat első felvétele a Roxínházban.

Az online előadások megtekintése érvényes jegy birtokában lehetséges.  A jegyvásárlással a Kaposvári Roxínház  működését, fennmaradását támogatja!

 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB