EgészségÉletmód

Otthon is lehet családi programokat szervezni

Avatar

Maradjon otthon mindenki, aki csak teheti! Továbbra is ezt kérik a szakemberek a koronavírus terjedésének lassítása érdekében.

Fontos, hogy a járvány megállításának, a terjedésének, a terjedési sebességének lelassítása érdekében azokat a szabályokat és ajánlásokat, amiket minden nap hallunk az operatív törzstől, be is tartsuk.

Átalakultak a mindennapok, a tanítás távoktatásban folyik, az ovik, bölcsődék ügyeletben működnek, sok szülő pedig otthonról végzi a munkáját, miközben mellette tanul, eszik, játszik gyermeke.

Szülőnek, gyermeknek egyaránt nehéz a szokatlan szituáció. A diákok az iskolához kapcsolják a tanulást, az otthont pedig a pihenés, kikapcsolódás helyszíneként tartják számon – hangzott el az M1 Család20 című műsorában.

A napirend kialakításakor mindenre gondolni kell. Meg kell határozni a kötelező teendők, azaz a tanulás, a munka és a ház körüli tevékenységek idejét, és persze a játékra, szórakozásra, kikapcsolódásra is időt kell hagyni. A plázák, játszóterek, vagy játszóházak most nem jöhetnek szóba, így kreatívnak és rugalmasnak kell lenni.

A teljes cikket ITT olvashatja.

A nyitókép illusztráció.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB