medence
Extra

Otthoni kikapcsolódás a medencében?

A nagy nyári melegben vajon mi jut leginkább a legtöbb ember eszébe? Mivel a tengerpartra nem mindig van lehetőség elutazni, valószínűleg a medence a válasz. Elsőre ugyan költséges felfrissülésnek hangzik, azonban vannak költséghatékony megoldások is. Mai cikkünkben ezzel kapcsolatos tippeket hoztunk.

A megfelelő medence az egyéni igényektől függ

Hogyan válasszuk ki a számunkra (és a pénztárcánk számára) legmegfelelőbb medencét? Az Otthonok & Megoldások magazin munkatársaival együtt sorra vettük a lehetőségeket. Természetesen a választás nagyban függ a kert méretétől és a rendelkezésre álló költségkerettől is.

A felállítható medencék ideálisak arra az esetre, ha a kertünk kicsi, és nem szeretnénk túl nagy összeget rááldozni, esetleg tervben van még egy költözés is. Nyaranta ugyan összeszerelést igényelnek, a hideg időben pedig zárt helyen kell őket tartani, viszont igény esetén könnyedén arrébb helyezhetőek. Az is igaz, hogy kevésbé strapabíróak, mint a beépített “társaik”, ezért öt-tíz évente újabb darabot kell beszerezni belőle.

Medence, ami hosszú távra szól

Aki biztos abban, hogy a medence számára nélkülözhetetlen elem az otthonában, és erre hajlandó az összeszerelhető medencék áránál nagyobb összeget is kifizetni, annak a beépített medence lehet a megfelelő választás. A talajba, teraszba, de akár a garázstetőbe is lehet süllyeszteni, viszont az egész folyamat nem kevés munkával jár. A karbantartásuk több odafigyelést és gyakoribb tisztítást igényel, viszont meg kell említeni azt is, hogy a rendszeres gondozás mellett hosszú évtizedekig is élvezhetjük a medencénket és persze a kellemes víz nyújtotta felfrissülést. Ugye, milyen jól hangzik?

Inspirálódnál, de nem tudod, honnan?

Természetesen az egyes kategóriákon belül is több lehetőség van, ezért érdemes alaposan utánajárni a témának, mielőtt döntünk, hiszen a tökéletes medence kiválasztása számtalan kérdést vet fel.

Milyen szakembereket bízzunk meg, esetleg belevágjunk-e magunk a munkálatokba, hogyan válasszuk ki a megfelelő anyagokat, esetleg legyen-e világítás a medencében? Ha inspirációra lenne szükségünk, olvassuk el az Otthonok & Megoldások tippjeit a témában.

Ne bízzuk a véletlenre, gyűjtsünk ötleteket a kopott kerítés felújításától kezdve a hálószoba dekorálásán keresztül egészen az állami támogatásokig. Az otthoni, szinte a wellness fürdőkére hasonlító kikapcsolódás élménye is lehetséges, ha kreatívan, a legjobb ötleteket felhasználva alakítjuk ki a medencénket és a környékét.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB