Ha kirándulni támad kedved Pécsen, nem feltétlenül kell felkutyagolnod a Mecsekre. A környéken három lenyűgöző kert is van, amit érdemes neked is szemügyre venned. Ha még nem láttad őket, akkor azért, ha pedig már láttad, akkor azért, hogy újra részese legyél a helyi “zöld” atmoszférának és olyan növényeket is észrevegyél, amik eddig elkerülték a figyelmedet.  

PTE botanikus kertje 

Igazán kellemes hely a Pécsi Tudományegyetem botanikus kertje, ahol csodaszép növények között sétálhatsz pár karikát. Dézsás növényeket, pozsgásokat, kaktuszokat és üvegházi növényeket is láthatsz és persze, ha szereted a természet közelségét, akkor a fák, cserjék is biztosan jó érzést csempésznek a szívedbe. 

Pintér-kert arborétum 

A belvárostól kicsit távolabb, festői környezetben, a Mecsekoldalra “felkúszó” Tettye városrészen találod a Pintér-kertet, ahol szintén teret engedhetsz a növényszeretetednek. Az arborétumot a fák, bokrok takarásából előbújó vízesések teszik még érdekesebbé és titokzatosabbá – vajon régen kik sétáltak itt rejtőzködve a világ elől? 

Pécsbányai magánkert 

Ha óriási mamutfenyők, rododendronok és törpefenyők övezte tájon szeretnél ejtőzni, akkor Pécs környékén ezt is megteheted, Igaz, egy kicsit északabbra kell menned, egészen pontosan Pécsbányára. A Föld minden tájáról vannak itt növénykülönlegességek, amiket egy nyugalmazott biológiatanár és hobbi-botanikus gondoz szíve minden szeretetével.  

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB