Napjaink egyik gyakori jelensége az, hogy az ember éppen annyit keres egy hónapban, hogy “kihúzza” a következő fizetésig.

Félretett tőkéről aligha beszélhetünk, és ha becsúszik egy plusz kiadás, akkor erősen el kell gondolkozni azon, hogy melyik csekk befizetése tolódjék, honnan lehetne elvonni a váratlan költség fedezésére szükséges összeget.

A helyzet szomorú, ám korántsem reménytelen. Első körben át kell értékelni a problémákat. A csekkeket mindenképpen be kell fizetni, ezen kár is bosszankodni. Mindig volt valahogy, és mindig lesz valahogy. A legnagyobb probléma az ilyen helyzetekben az, hogy az ember, aki szinte csak a túlélésért dolgozik, hajlamos megfeledkezni arról, hogy az élet alapvetően nem a purgatórium. Soha nem szabad elfelejteni, hogy a mosolynak, igenis, helye van az életben.

Van az úgy, hogy az ember (lánya) néha megáll egy kirakat előtt, és szomorúan nézi az áhított dolgot, mondván, ezt soha nem engedheti meg magának. Ennek azonban nem kell, és nem is szabad így lennie. Nem buzdítok senkit mértéktelen vásárlásra, ám olykor-olykor meg kell ajándékoznunk magunkat egy-egy könyvvel vagy szép harisnyával, netán egy új horgászbottal, hiszen nem élhetjük le úgy az életünket, hogy az utolsó pillanatig csak adunk, és soha nem kapunk semmit. Jelen esetben kizárólag az anyagi dolgokról van szó, hisz a kedvesség, a szeretet semmibe sem kerül, ugyebár. Ám cipőt, kispolcot csak pénzért tudunk venni, méghozzá azért a pénzért, amiért mi dolgozunk meg.

Nyilván nem a tárgyak teszik az embert boldoggá, de vannak olyan dolgok, melyekre régóta vágyunk. Nem hihetjük azt, hogy nem érdemlünk meg semmit, csak a villanyt, a gázt és a vajas kenyeret. Igenis, el kell fogadnunk, hogy nekünk is jár néha valami, amit régóta áhítunk. Mert bizony, néha ezek az apróságok is hatalmas örömöt hordoznak.

És itt lép be a képbe a vonzás törvénye: ha elhisszük, hogy megengedhetünk magunknak valamit – akár egy koncertjegyet, egy hosszú hétvégét, akár egy új növényt vagy egy drágább parfümöt, az univerzum megtámogat minket. Hiszen azt kapjuk vissza, amit kisugárzunk magunkból. A gondolataink és érzéseink tükröződnek az életünkben, és ha megváltoztatjuk a világhoz való hozzáállásunkat, a világ is pontosan így fog tenni. Csupán bízni kell és hinni benne. És egyszer s mindenkorra el kell fogadnunk, hogy nekünk is jár a jólét és a boldogság.

Kiemelt kép: pixabay.com

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB