Plágiummal vádolják az Outer Banks sorozat készítőit | Pannonmagazin
Film-TV

Plágiummal vádolják az Outer Banks sorozat készítőit

A Netflixen futó tinédzser sorozat, az Outer Banks készítőit perelték be plágium miatt.

A sorozat áprilisban került föl a steraming szolgáltató kínálatába, amelynek helyszíne az észak-karolinai népszerű üdülőövezet, Outer Banks, ahol néhány fiatal egy hajóroncsban rejtélyes térképre bukkan, amelyről úgy gondolják, hogy egy legendás kincshez – és egyben az ő meggazdagodásukhoz – vezetethet. A fiatalok a kincs felkutatása közben természetesen megannyi akadályba és nehézségbe ütköznek, miközben minden sarkon újabb és újabb veszély leselkedik rájuk.

Kevin Wooten amerikai szerző sok hasonlóságot vélt fölfedezni a széria és a regénye, a Pennywise: The Hunt for Blackbeard’s Treause között, ezért beperelte a készítőket (Josh Pate, Jonas Pate és Shannon Burke). Wooten azt állítja, hogy a sorozat és a könyv ugyanazon a helyszínen játszódik, ugyanannyi karakter van benne, akik hasonló nyomok alapján jutnak el a kincs megtalálásához. Sőt, Wooten úgy hiszi, a készítők Észak-Karolinában tartózkodtak, miközben a regényét népszerűsítette.

Kérdéses, hogyha Wooten megnyeri a pert, az hogyan befolyásolja az Outer Banks sorsát, amelyhez nyáron jelentették be a második évad elkészültét.

Forrás: screenrant.com

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB