-KiemeltCsalád

Pótnagymamák táboroztatnak Makón

Avatar

A Pótnagymamák Tábora egyre népszerűbb a településen. Évekkel ezelőtt egy jótékonysági süteménysütéskor született meg az ötlet.

2020-ban 89 hátrányos helyzetű gyermeket fogadtak és napközis foglalkozást, játékos feladatokat, szabadtéri programot szerveztek nekik a pótnagyik, akik szívesen töltik idejüket a gyerekekkel.

A kikapcsolódás jót tesz a fiataloknak, odafigyelést, szeretetet, finom ebédet, gyümölcsöt és csokoládét kapnak. Utóbbiakhoz egyes gyerekek csak nagyon ritkán juthatnak hozzá, hiszen a szüleik nem engedhetik meg maguknak.

Pótnagymamák Tábora – makohirado.hu

A kezdeményezés nagy népszerűségnek örvend a gyerekek, szüleik és a pótnagyszülők szerepébe került idősek körében is. Az együtt töltött idő összekovácsolja őket, a szülőknek pedig biztonságérzetet ad. Amíg a pótnagymamák vigyáznak a gyerekekre, addig a családok felnőtt tagjai könnyebben intézhetik az ügyeiket és nem kell aggódniuk a kisebbekért.

A tábor ingyenes és általában négy hétig tart, minden héten máshonnan érkezhetnek gyerekek. Bakacsi Pálné, ötletgazda és táborvezető, valamint a segítői, évente azon igyekeznek, hogy kivitelezhessék a programokat és ne maradjon el a Pótnagymamák Tábora.

Bakacsi Pálné, táborvezető – makohirado.hu

Szerencsére a vírushelyzet ellenére is meg tudták tartani az idei összejövetelt, természetesen a járványhelyzeti szabályok szerint. A megvalósulásban az önkormányzat és szponzorok is segítettek. A tábor különlegessége pedig egyértelműen az, hogy a közös tevékenységek alkalmával a pótnagyszülők és a gyerekek is feltöltődnek, kölcsönösen tesznek jót egymásnak.

A pótnagymamák csak rászoruló gyerekeket táboroztatnak, ezzel szeretnék megkönnyíteni a nehéz körülmények között élő családok helyzetét.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: makohirado.hu

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB