Film-TVProgramajánlóSzabadidő

Régi klasszikus filmek, amiket érdemes megnézned

Most, hogy már nem sokára beköszönt a tél, mi lehetne jobb program, mint a filmnézés? Ha újakat nem találsz és a kedvenceidet is már vagy ezerszer láttad, akkor vedd elő a régi klasszikusokat! Ha még nem láttad őket, akkor azért, ha pedig már rég láttad őket, akkor azért. 

Elfújta a szél (1939) 

A Margaret Mitchell azonos című, Pulitzer-díjas regényéből készült az amerikai polgárháború idején és az azt követő években az Egyesült Államok déli felén. Igazi dráma és szerelmi történet is egyben egy makacs, beképzelt lány (Scarlett O’Hara) és az őt rajongásig imádó férfi (Rhett Butler) főszereplésével, középpontban a Tarán felnevelkedő lány kalandos élettörténetével.

Főszereplők: Clark Gable, Vivien Leigh, Thomas Mitchell 
Rendező: Victor Fleming, George Cukor 

Római vakáció (1953) 

A történetben Anna hercegnő egy távoli ország trónjának várományosa, európai körutazást tesz. A fiatal nő annyira unja már a hivatalos látogatási rendet és közszereplést, hogy a szállodájából kiszökve úgy dönt, egyedül vág neki Róma utcáinak. Így találkozik össze Joe Bradley-vel, az amerikai újságíróval. A romantikus vígjáték Audrey Hepburn első filmes főszerepe volt. 

Főszereplők: Gregory Peck, Audrey Hepburn, Eddie Albert 
Rendező: William Wyler 

Casablanca (1942) 

A marokkói Casablancában mindenki Rick (Humphrey Bogart) mulatójába jár. Ez az egyedüli hely, ahol a nácik elől Amerikába menekülők hamis papírokhoz juthatnak. Rick eddig még mindenkin segített, de egy nap feltűnik régi szerelme (Ingrid Bergman) egy másik férfi társaságában, mely esemény arra készteti, hogy másképp cselekedjen, mint amit helyesnek vél. 

Főszereplők: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid 
Rendező: Michael Curtiz 

És még néhány ötlet:rochefort-i kisasszonyok (1967), Van, aki forrón szereti (1959), Mary Poppins (1964) 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB