Sebtapasz munkahelyekre? Azonnali segítség, karnyújtásnyira! | Pannonmagazin
HírExtra

Sebtapasz munkahelyekre? Azonnali segítség, karnyújtásnyira!

Mennyire fontos a sebtapasz a munkahelyeken? Az attól függ, hogy milyen tevékenységet folytatunk, és mennyire sűrűn szoktak előfordulni kisebb sérülések. Vannak bizonyos esetek, amikor igen is fontos, hogy gyorsan elérhető helyen, szinte karnyújtásnyi távolságba legyenek.

Ebben a cikkben megnézzük, hogy egyáltalán miért is olyan fontosak a sebtapaszok. És azt is, hogy hol érdemes gyorsan elérhető egységeket telepíteni.

Kell egyáltalán sebtapasz a munkahelyre?

Nem feltétlenül van szükség minden munkahelyen, de sok esetben nagyon jól jön. Egy irodai munka során jó eséllyel sokkal kisebb az esélye egy kisebb sérülésnek, mintha egész nap késsel kellene dolgozzunk. Vagy ha gyorsan, szalag mellett kell dolgozni. De ezenkívül is számos olyan terület van, ahol igenis könnyen összeszedhetünk egy kisebb sérülést.

És itt nem kell nagy dolgokra gondolni. Mégis fontos ilyenkor is, hogy magunkat is védjük, és persze a munkakörnyezet tisztaságát is fenntartsuk. Ekkor kiváló választás egy sebtapasz a Alpha-Dent-Higiénia Kft.-től. Kiváló ragtapasz-adagolóik és különböző típusú tapaszaik is vannak, melyek minden igényt kielégítenek.

Miért is kell védeni a kisebb sebeket is?

A különböző hatásokkal szemben védtelenné válik a legkisebb seb is, ha szabadon hagyjuk. Ez pedig fertőzésekhez, duzzadáshoz és egyéb konplikációkhoz vezethet. Egy szabadon hagyott seben keresztül a baktériumoknak szabad útjuk van a szervezetünkbe való bejutáshoz. Így könnyen kaphatunk fertőzést, és egyúttal a gyógyulás is elhúzódhat.

Azonban nemcsak a lefedés fontos, hanem a vízálló sebvédelem is kiemelt lehet, főleg olyan helyeken, ahol könnyen érintkezhetünk nedvességgel. A vízben ugyanis baktériumok lehetnek vagy egyéb olyan ártalmas anyagok, amik növelhetik egy fertőzés kockázatát. Ráadásul a víztől megduzzad a bőr is, ami lassíthatja a seb záródásának folyamatát. Így tovább lesz nyitva a sérült felület, ami további kockázatot jelent.

Sebkezelés a gyakorlatban

Az első, hogy elállítsuk a vérzést. Ez főleg akkor nagyon fontos, ha komolyabb sérülésről van szó, és nagyobb a vérveszteség. Ekkor steril nyomókötést kell alkalmaznunk.

Hogy könnyebb és biztosabb legyen a gyógyulás, fontos a seb megtisztítása is. Így a szennyeződésektől és egyúttal a baktériumoktól is megszabadulunk. Ezt követően jöhet rá a sebkötöző géz, vagy kisebb felületek esetén elég egy jól elhelyezett sebtapasz is.

Ezt a gyors segélynyújtást pillanatok alatt meg lehet tenni. Főleg, ha karnyújtásnyira van tőlünk minden ahhoz, hogy ezt elvégezzük. Ha keresgélni kell a sebtapaszt, akkor nem lesz ennyire egyszerű dolgunk.

Legyen a segítség karnyújtásnyira

Épp az előbb leírtak miatt fontos, hogy jól látható és könnyen hozzáférhető helyen (például a falra szerelve) legyen a segítség. A cikk elején található linken keresztül több típusú sebtapaszt is beszerezhetünk a falra szerelhető adagolóval együtt. Ez tökéletes választás az olyan munkahelyeken, ahol viszonylag sűrűn szükség lesz erre a segítségre.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB