Túristaút-Makó-Apátfalva
Turizmus

Sétára hív a Makó – Apátfalva túraútvonal

Avatar

A mozgás, a friss levegő kifejezetten jót tesz a szervezetünknek, felfrissíti az agyunkat, megdolgoztatja az izmainkat és új energiákkal, élményekkel tölt el minket. Habár általában a nehezebb időszakainkban hanyagoljuk el az aktív pillanatokat, akkor van rá a legnagyobb szükségünk.

Már napi fél óra séta is sokat segíthet abban, hogy visszanyerjük testi-lelki erőnket, kiszellőztessük a fejünket és tegyünk az egészségünkért. Nem feltétlen kell túlságosan hosszú utat bejárnunk, elegendő, ha a saját tempónkban haladunk és apró célokat tűzünk ki magunk elé, amiket el is érünk. A sikerélmények hozzájárulnak ahhoz, hogy erősek maradjunk mentálisan és ne kedvetlenedjünk el az őszi időjárás és a stresszes napok miatt.

Egy kis idő a novemberi természetben megmutathatja nekünk, hogy az ősznek is van szép oldala, hogy színei jó hatással vannak ránk, de a későbbi téli percekben is örömünket lelhetjük, ha éppen akkor sétálunk vagy túrázunk egyet.

Mivel mára oly sok minden vált korlátozottá, tiltottá és szűkültek a lehetőségek, ami a mozgást, kikapcsolódást illeti, a természet és annak ereje felértékelődött. Ezért aki teheti a zöld területek felfedezésében teljesedik ki. Erre szolgál a Makó – Apátfalva túraútvonal is, mely sétára hívja az embereket. Az útvonal kialakítására a Makói Természetbarát Sportegyesület kapott támogatást egy sikeresen megnyert pályázat során.

A turistaút egy-egy szakaszán tájékoztató táblákat helyeztek ki, mely az őshonos növény- és állatvilágot mutatja be az arra járók számára

– számolt be róla Botlik Anita makói önkormányzati képviselő és szociális szakember a facebook oldalán.

Emellett azt is elmondta, hogy örömmel állt a kezdeményezés mellé képviselőtársaival, Csermák Szilviával és Székely Ildikóval együtt, hiszen mindhármuk életében kiemelt szerepet tölt be a természet.
Aki természetbarát és szívesen felfedezné a környéket, az látogasson el az új túraútvonalra, hogy feltöltődjön és kikapcsolódjon.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép: Botlik Anita

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB