Sötét titkok 2.: nem Erzsébet volt a rasszista | Pannonmagazin
-KiemeltSzínes

Sötét titkok 2.: nem Erzsébet volt a rasszista

Újabb részletek derültek ki Harry herceg és Meghan interjújából.

Az előzmények láttán mindenki azt hite, nem lehet fokozni a brit király házra dobált sármennyiséget, de tévedtünk: a dpa hírügynökség tudósítása szerint az interjú egy újabb közzétett részletében Harry herceg kérdésre válaszolva elismerte, a rasszizmusnak „nagy része volt” abban, hogy elhagyták Angliát és az Egyesült Államokban telepedtek le.

A herceg felidézte, hogy egy jótékony célú adománygyűjtésen egy meg nem nevezett személy óva intette őt a médiától, mert az „tönkre fogja tenni az életét”. „Meg kell értenie, hogy az Egyesült Királyság nagyon bigott” – mondta neki a meg nem nevezett személy, akinek azt válaszolta, hogy „az Egyesült Királyság nem bigott, a brit sajtó bigott, pontosabban a bulvárlapok”. „De sajnos ha az információ forrása eredendően romlott, rasszista vagy bigott, akkor ez átszivárog a társadalom többi részére is” – tette hozzá Harry.

A rasszista magatartással kapcsolatos szemrehányások nem II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp herceg ellen irányultak – jelentette ki az interjú után, hétfőn Oprah Winfrey, a beszélgetés háziasszonya. „Harry herceg nem nevezte meg, hogy kiről van szó, de biztos akart lenni abban, hogy tudom, sem nagyanyja, sem nagyapja nem volt részese ezeknek a diskurzusoknak” – mondta a moderátor.

Arra a kérdésre, hogy mire számít a brit királyi udvartól, miután elhangzik a mostani interjú, Meghan azt válaszolta: azok után, hogy az udvar „aktív szerepet vállalt a róluk szóló hamis híresztelések fenntartásában, nem várhatták, hogy továbbra is csöndben maradjanak”.

Színes | Pannon Magazin

Kövessen minket: Facebook

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB