Trend & Dizájn

Sportcipők és sneakerek mindennapos bevetésen

Nem egyszer téma anyukák között, hogy mi a legpraktikusabb játszótéri viselet. A beszélgetések során gyakran az a konklúzió, hogy a gyerekes élet egyik leginkább bevetett és legkényelmesebb lábra valója a sneaker, vagy más néven a sportcipő.

Sok szempontból szerencsés, hogy napjainkban ez a laza, sportos öltözködési mód ennyire felkapott – a mindennapos megjelenésben kényelmes viseletet biztosít mindenki számára, és így, hogy a felnőttek is előszeretettel hordják ezeket a lazább szereléseket, a gyerekek is ezt látják mintaként, és jókedvvel követik majd.

A kislányok örömmel követik édesanyjuk öltözködési szokásait

A szülők szempontjából több előnnyel is jár az, hogy manapság a hivatalos, elegáns öltözködés mellett teljesen elfogadott, sőt, divatnak számít a lazább, sportosabb outfit. Amellett, hogy a könnyed öltözékben és cipőben elengedhetjük teljesen magunkat a játszótéren vagy a gyermekeinkkel töltött szabadidőben, még azzal a könnyebbséggel is számolhatunk, hogy ha mi így öltözködünk, gyermekünknek is ez lesz az alap.

Jó esetben nincs hiszti a kopogós cipőért vagy a csini ruháért. Elfogadott lesz az, hogy a menő és kényelmes sportcipő legyen az alap, kislányunk is örömmel viseli majd a szebbnél szebb csajos ruhákat a trendi sneakerrel.

Igazából minden szoknya felvehető ma már sportcipővel. A színek harmonizálására figyelve nem csak a kicsik, hanem a felnőttek számára is egész napra kényelmes viselet érhető így el.

Milyen sportcipőt vagy sneakert érdemes választani gyermekünknek?

A tavasz jó eséllyel a cipőváltás időszaka. Az új évszakban a téli cipőt már nem tudjuk a gyerekre adni, a tavalyi nyári vagy őszi cipő pedig már nem fog a lábára menni. Érdemes tehát körbenézni a boltok kínálatában és megkeresni azt a terméket, amelyet az elkövetkezendő tavaszi és nyári időszakban örömmel fog hordani.

Milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani a választás során? Amiatt, hogy a legnagyobb kényelemben tudhassuk csemeténket, nem kérdés, hogy a snekarre esik majd a választásunk. Kényelmes, trendi, szívesen hordja – mi kell még? A szín!

Fontos választási szempont, hogy tetszen a választott sportcipő az apróságnak, de az is lényeges, hogy egyben strapabíró is legyen. Ezzel kapcsolatban is szerencsénk van a mai divattal, ugyanis az idén a visszafogott pasztellszínek mellett a harsányabb színeket is előszeretettel használják a gyártók.

A színes cipők jó eséllyel bírják majd a gyűrődést, kevésbé látszik majd rajtuk a szennyeződés. Kis szerencsével sikerül világítós vagy villogós cipőt beszereznünk – esetleg valamilyen jópofa mesefigurával díszítve, amit a kisebb gyerekek egész biztosan, bármilyen színű is az, boldogan fognak majd viselni.

A cipőválasztás során a legfontosabb szempont mindig az, hogy a megfelelő méretet válasszuk ki. Se nagy, se kicsi ne legyen – a legoptimálisabb választás az, ha nagyságrendileg a lábnál 8 mm-rel hosszabb cipőt választunk, ezzel biztosítva még a nyári hőségben is gyerekünknek a kényelmes cipőviseletet.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB