EgészségÉletmód

Táplálkozási trend 2021-ben: hódítani fog a funkcionális étrend

Avatar

Mint minden évben, idén is új trendek jönnek az étkezés terén. A külföldi minták példájára nálunk is megjelenik majd a funkcionális étrend, ami várhatóan egy teljesen új nézőpontot ad az étkezésre. 

A változás oka a 2020-a évben keresendő, amikor is alapvetően megváltozott a prioritás és sokkal nagyobb hangsúly helyeződött az egészségre. A Covid-19 megjelenése óta egyre népszerűbbek azok az ételek, amik azon túl, hogy táplálnak, az egészségre is jó hatást gyakorolnak. Ezeket funkcionális élelmiszereknek hívjuk. 

“A funkcionális élelmiszer a megfelelő táplálkozás-élettani hatásokon felül más pozitív hatást is gyakorol a szervezetre: az egészséget növeli, a közérzetet javítja és/vagy csökkenti bizonyos betegségek kockázatát.” – olvashatjuk az a European Commission Concerted Action on Functional Food Science megfogalmazásában.  

A kutatások szerint 50%-kal nőtt az étrendkiegészítők fogyasztása, ami 2021-ben tovább fog nőni. Az emberek egyre inkább belátják, hogy a betegségek kezelése helyett inkább a megelőzésre kell fókuszálni.  

“Az alternatív gyógymódok 2021-ben várhatóan még népszerűbbek lesznek, és előtérbe kerülnek olyan gyógynövények, mint a bodza, az echinacea, az astragalus, a kurkuma és a gyömbér.” – írja az evamagazin.hu.  

 

Kövessen minket: Facebook

Életmód | PannonMaGazin 

 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB