Trend & Dizájn

Tolóajtó, ami minden helyzetre jó

Az automata tolóajtók rendkívüli népszerűségnek örvendenek. Ez főként sokoldalúságuknak köszönhető. Felépítés tekintetében igen változatosak ezek a nyílászárók, hiszen az üvegtől kezdve az ajtóprofilokon át még a keretek felületkezelése is variálható.

A kreativitásnak csak a fantázia szabhat határt. Léteznek keret nélküli lineáris tolóajtók, melyek átlagon felüli eleganciát kölcsönöznek az üzletek számára.

Az egy- és kétoldalas változatban is elérhető automata tolóajtók nyílásszélessége 0,8 méter és 3 méter közötti lehet. Igen komoly, akár 200 kg vagy kétszer 150 kg ajtószárnyterhelést is elbírnak a legstrapabíróbb változatok.

Fókuszban a biztonság

A biztonság a tolóajtók esetében sem elhanyagolható. A record termékeinek mindegyike jól funkcionál vészhelyzet esetén is. Garanciát biztosít erre az, hogy rendelkeznek hatósági engedéllyel, amellyel akár menekülési útvonalon is elhelyezhetők.

Amennyiben megszűnik a record STA 20 klasszikus tolóajtójának áramellátása, a redundáns modellnek köszönhetően akkor is biztosított az ajtók működése. Ekkor a két motor kétkörös, független vezérléssel és egy speciális akkumulátorral tudja nyitni az ajtókat. Létezik mechanikus energiatárolós változat is, mely főként a francia piacon örvend nagy népszerűségnek.

A record klasszikus tolóajtóinak fő jellemzői

Az automata ajtók vezérlésének alapjául a record System 20 szolgál. A cég széles termékpalettájának minden eleme erre épül, alkatrészek tekintetében egységes a felépítésük, s mégis képesek minden létező igényt kielégíteni.

Az összeszerelés gyors, a fenntartási és az üzemeltetési költségek pedig egyaránt alacsonyak. A System 20 megoldás minden feltételnek és gépekről szóló előírásnak megfelel, beleértve a legújabb szabványokat.

Az ajtóprofil szélessége 20 mm, anyaga alumínium. Az üveg legfeljebb 10 mm-es, nem hőszigetelő. Amennyiben ennél többre van szükség, kérhető 32 mm-es ajtóprofillal és akár 24 mm-es hőszigetelő üveggel is. Az ajtószárnyak vastagsága legfeljebb 65 mm-es lehet. A közismert RAL színekben pompázhatnak a profilok és a meghajtófedél is.

Mi a helyzet a meghajtóegységgel? Megrendelhető dupla motoros és redundáns variációban is. Az operátormagasság 108, illetve 150 mm-es lehet. Portálra, falra vagy akár a mennyezethez is lehet rögzíteni a meghajtóegységet.

Mi a helyzet a mechanikával és az elektronikával?

A record tolóajtóinak zajszintje meglehetősen alacsony, ami az évek múltán sem emelkedik szignifikánsan. A halk ajtónyitásban több fontos összetevő is közrejátszik, többek között a rövid bordásszíjak, a rendkívüli teherbírással rendelkező görgők, melyek kopásgátlóval vannak ellátva, valamint a függetlenített futósínek, hogy csak a főbb komponensek kerüljenek említésre.

A System 20 alkatrészei interaktív kommunikációt folytatnak egymás között, ami az üzembiztonság növeléséhez járul hozzá.

Trend&Dizájn | Pannon Magazin 

Facebook

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB