A dolgok folyamatos változásban vannak körülöttünk, és most különösen nehéz elgondolni, mi lesz holnapután. A korlátozásokon végre lazítottak, talán egy kicsit fellélegezhetünk. Jó időszak lehet ez egy kis számvetésre mindenkinek.

Az elmúlt hónapokban mindenki rendkívüli helyzetben találta magát. Munkánktól, családi állapotunktól, életkorunktól függően más-más kihívásokkal kellett megküzdenünk. Az ország „jól vizsgázott”, fegyelmezettségből és emberségből. De a legtöbbünknek sokat kellett tanulnia. Saját magunkról, a digitális kapcsolattartás lehetőségeiről, vagy éppen a munkavégzés alternatív megoldásairól.

Sokunknak kellett gyorsan kemény döntéseket meghozni, akár az egész életvitelét gyökeresen átalakítani. Voltak, akik nem tudtak könnyen túllendülni az eléjük tornyosuló akadályokon, de a nehézségekből bizonyára mindenki tanult és leszűrte a tapasztalatot saját maga megküzdési képességeivel kapcsolatban is.

Valószínűleg mindannyian rengeteget fejlődtünk az elmúlt hetekben, és most végre megkönnyebbülhetünk kicsikét. Kellett is ez már nagyon. És most lehetőségünk van rá, hogy az elmúlt hónapok “tűzoltása” után testben és lélekben is megpihenjünk, kiengedjünk. Természetesen, továbbra is a kellő óvatossággal kezelve a társasági élet szituációit.

A világ valószínűleg nem lesz már sohasem ugyanaz, ami korábban volt. Ez a mostani időszak arra való, hogy új erőt gyűjtünk a jövőhöz, ami most még ismeretlen – de minden jel arra mutat, hogy mostantól az életünk része lesz a folyamatos alkalmazkodás. Talán ez a szellem igazi evolúciója…

 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB