TurizmusUtazóna

Új kerékpárút készül: bringázz biztonságosan a Tisza-tó körül!

Liszkai Attila

Nemsokára elkészül a Poroszló és Tiszafüred közti kerékpárút. A kivitelezés a járvány okozta helyzet ellenére is jól halad, úgy tűnik, tartani tudják a kijelölt határidőt – írja a szoljon.hu.

A két település között egy hat és fél kilométeres kerékpárút épül. A beruházás kiemelten fontos a térség számára, hiszen ezáltal válik biztonságosan körbe kerékpározhatóvá a Tisza-tó. Ez a nyár elején véget érő fejlesztés régi hiányosságot pótol.

“Ezen a közel hét kilométeren négy műtárgy épült, melyek közül a leglátványosabb a kétszáznyolcvan méter hosszú tiszafüredi Tisza-híd melletti új kerékpáros híd. Jelenleg már mindenhol a befejező munkálatok zajlanak, a szerkezetépítés véget ért – mondta Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője.

A beruházás keretében épült még két másik átkelő, egyik a Szomorka-patak, másik az Eger-patak felett. Előbbi körülbelül háromszáz, utóbbi nyolcvanhat méter hosszú. A két híd együttes súlya meghaladja az ötszáz tonnát.

“Már elkészült a Szomorka-patak feletti híd szerkezete, az Eger-patakon pedig gőzerővel dolgozik a kivitelező. Majdnem elkészült a kerékpárút vízelvezetése, mindössze néhány rövidebb szakaszon zajlik a munkavégzés – fűzte hozzá Kiss Boglárka.

2018. júliusában indult a munka Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megye határán, Tiszafüred és Poroszló között. Idén júniusban tervezik az új szakasz átadását, mellyel bezárul a Tisza-tavat ölelő hatvanhét kilométer hosszú kerékpárút. Remélik, hogy a járvány miatt kialakult helyzet nem fogja befolyásolni a tervezett átadási időpontot. A térség települései és turisztikai szolgáltatói nagy érdeklődéssel figyelik a beruházást, sokan a kerékpáros forgalom ugrásszerű növekedését várják tőle.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB