ÉletmódFitnesz

Újra hódít az időszakos böjtölés

Mostanában egyre többet lehet hallani az időszakos böjtölésről, ami nem véletlen, ugyanis sokan ezzel a módszerrel tudnak a leghatékonyabban megszabadulni a felesleges kilóiktól, de a súlytartásban is nagy segítséget nyújt, valamint az egészséges táplálkozást is remekül támogatja. Az időszakos böjtölés tulajdonképpen egy táplálkozási stratégia, aminek az a lényege, hogy bizonyos ideig nem eszünk semmit.

A módszernek több fajtája is létezik, de az egyik legelterjedtebb a 8/16-os, mely esetben a böjtölő 16 órán keresztül nem eszik, majd pedig a napi tápanyag mennyiségét 8 óra alatt fogyasztja el. Mivel az alvási idő is beleszámít, ezért sokan 6-tól kezdik meg a 16 órás koplalást, ami azt jelenti, hogy másnap legkorábban 10-kor esznek először.

Az időszakos böjtölés jótékony hatásai közé tartozik, hogy javul az inzulinérzékenység, elindulnak a sejtregenerációs folyamatok, a fogyókúrázóknak kevesebb étkezést kell megtervezniük, csökken az éhségérzetük, valamint kisebb az esélye annak, hogy a 8 órás úgy nevezett étkezési ablakban túleszik magukat.  

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB