Utazás
Utazóna

Utazási ügynökből tanácsadó | Nade mi a különbség?

Az USA-ban már egy létező jelenség, hogy az utazásszervező cégek és maguk a szervezők is kissé átalakulnak. Már nemcsak a repülőjegyeket foglalják le nekünk, hanem személyre szabott tanácsokkal is ellátnak majd minket.

A régi utaztatási formát kissé leporolták, az ügynököket tanácsadónak keresztelték át, olyannyira, hogy még az Amerikai Utazási Ügynökök Társasága is új nevet válaszott: 2018 nyarától Amerikai Utazási Tanácsadók Társaságként működnek.

Egy tanácsadó pedig annyiban tud többet az ügynöknél, hogy sokkal jobban specializálódott, személyes a kapcsolata az ügyféllel és igen részletes, egyéni igényekre szabott programot állít össze számára.

Például egy üzleti utat úgy szervez meg, hogy a megrendelő személyesi igényeinek megfelleő gyógyfürdőt, éttermet ajánl, esetleg egy család részére gyermekbarát szállást és programokat javasol.

Most mondhatnánk, hogy oké, de hát egy (nagy) cégnél bizonyára van alkalmazott, aki ezt elvégzi  – akinek viszont nincsenek ismeretei az adott országról, a helyi vendéglátó helyekről és egyéb szolgáltatókról sem. Viszont, teszem azt, adott utazásszervező cég tanácsadói mind specializálódtak egy-egy területre, tudnak általuk ismert éttermet ajánlani mondjuk Dél-Franciaországban, Amszterdamban és nem vaktában választanak egy adatbázisból, illetve azt is meg tudják mondani, hogy adott vendéglátó hely miért is lesz jó az ügyfélnek.

Nyilvánvalóan vannak kétkedők, akik szerint bárki könnyen meg tud találni bármit az interneten – persze ha van rá ideje. Azok számára viszont, akik nagyon elfogaltak, nagyon jól jöhet egy utazási tanácsadó, aki személyre szabott utat szervez meg neki legyen szó családi/baráti vagy üzleti útról.

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés