Nemcsak hétvégén élvezhetjük az otthon meghittségét és nyugalmát, hanem ugyanez a hely vált egyúttal sokunk iskolájává és munkahelyévé. Megnövekedett az otthon töltött és a szabadidő száma is.

Könnyű ma ötletet meríteni, hogy mivel válhatnánk saját magunk, családunk és talán a társadalom számára is hasznossá. A kézműveskedésre, az elme pallérozására, az otthonunk csinosítására több idő jut mostanság. Online fitneszóra, főzőlecke, a gyermekeket lefoglaló és fejlesztő tevékenységek között mazsolázhatunk.

Ha már ez sem köt le, vágysz valami nagyobb kihívásra, tele vagy gondolatokkal a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban? Akkor azt írd le. Hogy miért?

Mert nemcsak a benned rejlő gondolatokat írhatod ki magadból és ezáltal oldhatod a feszültséget, hanem akár nyerhetsz is vele. Ennek feltétele az, hogy egy olyan drámai művet alkoss, amely a koronavírus-járvány következtében kialakult rendkívüli élethelyzeteket mutatja be, maximum három szereplős, és 40 percbe belefér. Még időben vagy az alkotásra.

A Litera és az Első Magyar Karantén-színház közös pályázatot hirdet Karanténdráma verseny (bővebben ITT) címmel. A pályázatok leadási ideje 2020. április 15., amelyeket kizárólag word-formátumban és várják. A beérkezett műveket először a Litera és az Első Magyar Karantén-színház tagjai bírálják el, az így kiválasztásra került műveket ezután a közönség szeretetére bízzák, és aszerint dől el az első három helyezés is. Az első három helyezett komoly pénzjutalommal lesz gazdagabb, valamint a legjobbakat neves színészek és rendezők bevonásával az Első Magyar Karantén-színház fogja közvetíteni élőben.

Fotók: pixabay.com

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB