TurizmusUtazóna

Velük már nem utazhatsz Görögországba: csődbe ment az Aeolus Utazási Iroda

Befejezi tevékenységét május 29-én az Aeolus Utazási Iroda. A magyar cégnek tartozása, további kötelezettsége nincs sem utasok, sem partnerirodák felé – írja a turizmus.com.

Körülbelül két hónappal ezelőtt fizetésképtelenséget jelentett Szlovákiában az Aeolus s.r.o. Csehországban és Szlovákiában kérték a vagyoni biztosíték felhasználását és a csődeljárás megkezdését. Az utolsó néhány évben kizárólag utazásközvetítéssel foglalkozó Aeolus Hungary akkori tájékoztatása szerint őket nem érinti anyavállalatuk csődje, a magyarországi közvetítő iroda nem zár be.

A válság azonban mégis elérte a Görögország-specialista magyar utazási irodát, amely hétfőn Facebook-oldalán jelentette be: 15 év után befejezi magyarországi tevékenységét.

Az utasok – akik még nem nyújtották be a kárbejelentést az Allianz Szlovákia Biztosítóhoz –, az Aeolus Utazási Iroda honlapján határozatlan ideig egy pontos, magyar nyelvű tájékoztatást kapnak arról, hogyan kell eljárni a kárbejelentéssel kapcsolatosan.

A cég információi szerint az utasaik nagy többsége már elküldte a bejelentést, amiről visszaigazoló e-mailt is kaptak. Honlapjukon megtalálható egy szlovák információs telefonszám, melyen magyar nyelvű kolléga továbbra is rendelkezésre áll júniusban.

A közlemény szerint az Allianz Szlovákia Biztosító legutolsó levelében a következőket küldte el a magyar iroda kifizetésre vonatkozó kérdésére:

„a kártérítés az utazásszervező fizetésképtelenségének nyilvántartásba vétele után 6 hónappal fizetendő, azaz legkorábban 2020. szeptember 9-én az összes károsult fél nyilvántartásba vétele után. Addig a dokumentumokat dolgozzuk fel, és információkat kérünk, amennyiben szükséges.”

A koronavírus-járvány első nagy hazai áldozata az utaztatók közül a Robinson Tours volt, amely 25 év működés után május 9-én jelentett fizetésképtelenséget.

Címlapi kép: Facebook, Aeolus Utazási Iroda

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB