-KiemeltSzínes

Vigyázat! Újabb veszélyes kihívás terjed a neten

Egyre több olyan tartalom jelent meg a közösségi médiában, amelyen bekötött szemű emberek mindenféle tevékenységeket végeznek – például kosárlabdáznak, kutyát simogatnak, de van, aki volán mögé is ült így.

A számos balesetet okozó #BirdBoxChallenge kihívás egy friss filmből „inspirálódott”, ezért a Netflix kénytelen volt megszólalni, arra kért mindenkit, hogy hagyja abba az értelmetlen, veszélyes kihívást.

A Bird Box (Madár a dobozban) című film alapsztorija arról szól, hogy egy rejtélyes, természetfeletti erő jelent meg a Földön, amely azonnal a vesztét okozza annak, aki ránéz. A film főszereplője – Sandra Bullock karaktere – gyermekeivel együtt megpróbál menedéket találni, ám az utat bekötött szemmel teszik meg, mert csak így lehet esélyük a túlélésre.

A Netflixen megjelent film roppant népszerű lett – december 28-án elvileg már több mint 45 millió felhasználó látta –, olyannyira, hogy sokan úgy gondolták, valami hasonlóval megpróbálkoznak a való életben is, sőt mi több, ezt videóra veszik, feltöltik a közösségi médiára a #BirdBoxChallenge címkével, hogy még többen csatlakozzanak az eszement kihíváshoz.

Mindez persze rengeteg balesetet okozott. Számos tartalom készült arról, ahogy a kihíváshoz csatlakozók bekötött szemmel sétálgatnak ide-oda, sportolnak, kutyát simogatnak, de olyat is lehetett látni, hogy valaki vakon volán mögé ült, egy apuka pedig a totyogó gyermekét is bevonta, aki bekötött szemmel nekiment a falnak.

A netezőkkel annyira elszaladt a ló, hogy a Netflix kénytelen volt felszólítani őket arra, hogy hagyják abba a veszélyes kihívást, és mint írták, számukra is hihetetlen, hogy ezt kell kérniük.

Forrás: maszol.ro

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB