Egészség

Vissza a pályára: Tippek a sport újrakezdéséhez

Nem is olyan könnyű belevágni.

A rendszeresen sportolók tudják, hogy a mozgásnak időt kell találni, be kell ültetni a hétköznapokba, de ha ez megvan és rutinná válik, onnantól kezdve már néhány edzés kihagyása is komoly hiányt kelt az emberben. Hozzá kell szokni a mozgáshoz, de ha megvan, akkor ragaszkodunk is hozzá. Olyankor viszont, amikor valamilyen okból kifolyólag abba kell hagyni a sportot, könnyen és meglepően gyorsan el lehet szokni a dologtól. Ez igaz akkor is, ha korábban versenyszerűen gyakoroltuk, de máshoz akartunk kezdeni az időnkkel, és befejeztük. Szokás mondani, hogy az izmok nem felejtenek, de bizony ezek az izmok is szeretnek a kanapén elnyúlni, és könnyen meg is szokják ezt a lustaságot. Persze nem kell ennek örökre így maradnia.

Hogyan kezdjük?

Először is, vegyük komolyan a feladatot! Az elhatározás kevés, itt a kivitelezésen a lényeg. Ne várjunk azonnali eredményeket! Ha korábban rendszeresen mozogtunk, hozzá vagyunk szokva valamilyen teljesítményhez, ezt elérni most időbe telik majd. Ha szeretnénk leadni pár időközben felszaladt kilót, akkor ezek is hátráltathatnak, és attól, hogy stoplis cipők kerülnek évek után a lábunkra, még nem szívódnak fel a zsírpárnák.

Motiváljuk magunkat!

Próbáljunk ki új sportokat, játszunk a kollégáink, barátaink ellen. Érdemes összehozni társas edzéseket, hiszen akkor egymást húzzuk a fejlődésben, illetve a rendszeres gyakorlásban. Ha összeáll egy csapatnyi focizó ember, akkor az edzéseken kívül meccsekre is mehetünk együtt, ami máris kevésbé fárasztó dolog, és kellően vonzó program. A foci mezek vásárlása remek szórakozás egy csapattárssal, tehát apályán töltött percek a magánéletben is kamatoznak.

Amikor  a sípcsontvédők beszerzését tervezgetjük, akkor kikérhetjük a többiek véleményét, tanácsaikat, és máris sokkal kevésbé riasztó, hogy évek óta nem foglalkoztunk ilyesmivel és elképzelésünk sincs az aktuális sportszer trendekről. A lényeg tehát a visszatéréskor, hogy fokozatosan haladjunk, ne sürgessük magunkat, de mindig legyenek kitűzött céljaink, amiknek elérésére hagyjunk magunknak elegendő időt

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB