-KiemeltCsaládTükörkép

Vloggerverseny pénzügy téren

Avatar

A te gyermeked is úgy beszél néha, mintha egy idegen bolygóról érkezett volna? Mondja a magáét, de te csak az „és”-t meg a „vagy”-ot érted?

Kétségtelenül más ez a világ, mint amelyben a most kamaszaikat nevelő szülők felnőttek. Más ingerek érik a mai fiatalokat, mással játszanak és töltik a szabadidejüket. Különbözik az is, amivel a mai fiatalok szívesen foglalkoznak, amiben a jövőjüket látják. Az internet mindig is a lehetőségek tárháza volt, de ma már iskolás diákok is szert tehetnek nagy követőtáborra és akár pénzkereseti lehetősére is.

Influencer, youtuber. A kamasz, fiatal felnőtt korosztály számára példaként szolgáló, az internetes tartalmakat gyártó és szolgáltató fiatalok úgy dolgoznak, hogy közben szórakoznak. Hatalmas tömegeket képesek megmozgatni, mintát mutatva azoknak az útjukat keresőknek, akik még nem találják helyüket a világban. Az informatika, az internet az a terület, amely a most felnövekvő nemzedék számára már teljesen természetes és a jövőjüket is látják. Az, amelybe már beleszülettek. Fogékonyabbak az újdonságokra, a technikai fejlődésre, életük elválaszthatatlan részét képezi a modern technika. Amdigitális oktatás bevezetésével ez nagyon is kiaknázható, kamatoztatható. Nemcsak befogadóként, hanem alkotóként is. Nem mindegy azonban, hogy milyen tartalomhoz jutnak hozzá a gyerekek. A 8-14 éves korosztály 70%-a használ rendszeresen mobiltelefont. Akkor is, ha esetleg még nincs saját készülékük, hiszen gyakran a szülő készülékén keresztül ugyanúgy képesek internetezni. Nem csoda, ha jelen vannak a közösségi médiában, követnek influencereket, youtubereket és ismernek olyan bloggereket, vloggereket, akik a felnőttek számára teljesen idegenek. Abban mindenki egyetért, hogy nem minden tartalom az, amely a gyermekeink számára fontos és kedvezően befolyásolja véleményüket, világlátásukat.

A K&H Bank az az innovatív pénzügyi intézmény, amely a felnövekvő generációt meg szeretné tanítani a pénzzel való okos bánásmódra, de ezúttal a vloggereket vette célpontba. Amolyan kettőt egy csapásra akció ez, amelynek keretén belül a youtubereket versenyeztetik meg pénzügyi területen, hogy általuk jussanak el a fontos pénzügyi tudnivalók követőikhez.

A K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedőben feltűnő youtuberek egy-egy pénzügyi témát érintenek, dolgoznak fel, majd saját csatornáikon, valamint A K&H Facebook oldalán is láthatóak a videók, ahol a tetszésünket is kifejezhetjük. A fiatal vloggerek által közvetített, a fejlődést szolgáló tartalom így jut el a követőikhez. A pénzügyi vloggerversenyben olyan fiatalok vesznek részt, mint zsDav, Baluka, Jánosik Gergő, Ditke, B. Nagy Réka. Ha a szülők ezeket a neveket hallják gyermekeiktől, akkor arra is nagyobb esély van, hogy nevelő célzatú videókkal találkoznak a fiatalok.

Fotó: pixabay.com

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB