Magyar alkotás a 76. Velencei Filmfesztiválon

A 76. Velencei Filmfesztivál augusztus 28. és szeptember 7. között kerül megrendezésre, melyen egy magyar alkotás is helyet kapott.

Nyitófilmként a Kore-eda Hirokazu japán filmrendező közbenjárásával készült La Vérité című filmet vetítik, melynek ekkor lesz a világpremierje, zárásként pedig a Mick Jaggerrel forgatott The Burnt Orange Heresy című krimi lesz látható, mely Giuseppe Capotondi alkotása.

A fesztivál Orizzonti Shorts nevű szekciójában lesz Peter Strickland GUO4 című magyar kisjátékfilm világpremierje. Ez egy háromperces kísérleti film, mely egy leharcolt férfiöltözőben játszódik. A történetben két úszó között nézeteltérés alakul ki, ez a végén ökölpárbajba torkollik. A film zenéjét az angol kísérleti összművészeti formáció, a GUO tagjai, Daniel Blumberg és Seymour Wright, valamint Crystabel Reily szerezték.

Az Arany Oroszlán-díjért többek között a következő filmek is versengenek a 21 fős mezőnyben: Roman Polanski: J’accuse; Steven Soderbergh: The Laundromat; James Gray: Ad Astra – Út a csillagokba; Todd Phillips: Joker; Roy Andersson: About Endlessness; Olivier Assayas: Wasp Network; Haifa al-Manszúr: The Perfect Candidate; Shannon Murphy: Babyteeth; Noah Baumbach: Marriage Story.

Arany Oroszlán-életműdíjat vesz majd át Julie Andrews angol színésznő és Pedro Almodóvar spanyol filmrendező.


Hasonló cikkek