Magyar cég üzemelteti a kassai fociklub stadionját

A komoly hagyományokkal rendelkező FC Kosice labdarúgóklub – amelynek 2019 decembere óta a legnagyobb tulajdonosa egy magyar hátterű cégcsoport – üzemelteti majd az újonnan felépült Kassai Futball Arénát (KFA), amely az őszi szezontól a másodosztályban szereplő csapat új otthona lesz

A VPB Kommunikáció csütörtöki tájékoztatása szerint a megállapodást szerdán írta alá a klub vezetősége a kassai önkormányzat képviselőivel. Az FC Kosice legnagyobb tulajdonosa a Slovak Sport Development s.r.o., amely a magyar Borsodsport Invest Kft. többségi tulajdonában áll.

A klub vezetősége a szerződés aláírását és a csapat új stadionba költözését újabb lépésnek tekinti a kassai labdarúgás régi fényének visszaállítása felé vezető úton.

Kassa városa eddig 13 millió eurót fektetett be saját forrásból a stadion építésébe, további 4 millió eurót pedig állami támogatásból. A város idei költségvetése 1,4 millió eurót irányoz elő a KFA utólagos felszerelésére és működtetésére. További 4,5 millió euróra lesz szükség a stadion második és harmadik építési szakaszában a lelátók befejezéséhez, ennek biztosításáról a városvezetés tárgyalásokat folytat a kormánnyal és más intézményekkel. Jelenleg a lelátók 5836 néző befogadására alkalmasak, és ha teljesen elkészül, az aréna kapacitása 12 658 fős lesz.

A közlemény szerint a Slovak Sport Development s.r.o. európai színvonalú labdarúgóakadémiát is épít a stadion közelében, az erről szóló megállapodást tavaly decemberben kötötték Kassa városával.

Külhon | PannonHírnök 

Facebook 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek