Magyar kislány kapott főszerepet az orosz jégbalett sztárjai mellett

Egy ifjú magyar műkorcsolyázó, Schermann Regina hónapok óta dolgozik együtt az 5,5 millió dolláros költségvetésből készült Szindbád és Anna hercegnő családi jégmusical kapcsán egy profi orosz stábbal. A darab mindössze egy héten át látható Budapesten.

szólóban_xxf7dWVkBckDfZHDbeJ_vLA8bdHgDzGv_gcO0oli89M

Mamma Mia!, Az Operaház Fantomja, Chicago – már 15 éve készít ilyen híres színházi musicaleket az orosz nézőknek a Stage Entertainment Russia nevű cég. Előadásaikat az elmúlt években Moszkva két színházában több mint 10 millió néző látta. A vállalat 7 éve foglalkozik jégmusicalek készítésével, az ő nevükhöz fűződik a rekord nézőszámot elérő a Diótörő is, amelyet 20 nap alatt 333 ezren néztek meg Oroszországban.

Magyarországon a nagyközönség idén láthatja először a Stage Entertainment Russia egy produkcióját, a Szindbád és Anna hercegnő családi jégmusicalt. Az 5,5 millió dolláros költségvetésből megvalósuló nemzetközi produkció eddigi előadásai közel teltházzal zajlottak, több ezer néző láthatta a jégen hatalmas mesevilágként megelevenedő történetet.

a_hajó_előtt_ix_HfXnUkCxxCzsP8H4y3cLqqNb_VYhW0ItgNpbnyoo A közönség soraiból is csak kevesen tudják, hogy az orosz jégbalett sztárjai mellett feltűnik a jégen egy magyar kislány, a 11 éves Schermann Regina is. Az ifjú műkorcsolyázó az egyik főszereplő, Berci megformálója, és már hónapok óta együtt dolgozik az orosz stábbal. Az ötödikes kislány kínaiul és angolul tanul, négyéves kora óta műkorcsolyázik, és sorra hozza haza a versenyekről a jobbnál jobb eredményeket. Érdekesség, hogy amíg az orosz szereplők hangja az előadás során magyarul szólal meg, egyetlen jelenet erejéig Regina dala oroszul csendül fel a kölcsönös tiszteletadás jeléül.

párossal_a_jégen_hxRSyLPZc9UKTieNzrNCdBOY_1QBOyaM0_W-M759c7E

A kislány mellett három magyar színész: Tompos Kátya, Miller Zoltán és Árpa Attila is dolgozik a produkcióban, ők adják a szereplők magyar hangját.

A lenyűgöző látványban közrejátszik a háttérben 600 intelligens lámpa, valamint egy 5 méter magas és 10 méter széles speciális LED fal, amely egy jelenetben még a gravitáció szabályait is felülírja. A díszlet egyik legkülönlegesebb darabja egy 25×45 méter alapterületű, külön az erre az alkalomra épített elem, amely az előadás során egy óriási lebegő hajóvá változik.

lebegő_hajó_4bNYM9Pb2gpn1Ep1LU80bgWO1z7TYGcUyBkpxOE89hkA különleges kosztümökben szereplő művészek egy különleges jégszínpadon játszanak, amelyet Lengyelországból szállítottak Magyarországra, és speciális eljárással hoztak létre, így a talajszinttől alig néhány centiméterre van a jég felülete. 

A Szindbád és Anna hercegnő családi jégmusicalt az ORIGO Filmstúdió 6-os műtermében tűzték műsorra. A 24 méter magas, közel 5000 négyzetméteres helyszín Európa legnagyobb filmes műterme. Olyan produkciókat forgattak korábban a stúdióban, mint a Die Hard 5, az Inferno Tom Hanks-szel, a Hercules Dwayne Johnsonnal, és itt vették fel a megújult Játék Határok Nélkült is.

A december 5-én bemutatott darabot csupán egy héten át nézhetik meg az érdeklődők Budapesten, az utolsó előadás december 12-én lesz. Ezt követően világkörüli turnéra indul az 54 fős orosz stáb, amelynek első állomása Moszkva lesz.

 


Hasonló cikkek