Magyar Kulturális Évad Izraelben

Első alkalommal rendeznek Izraelben Magyar Kulturális Évadot.

A 2019. március 15. és október 23. között több mint 50 programot felvonultató rendezvényt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be tavalyi, izraeli látogatása alkalmával, hangsúlyozva: a fesztivál Magyarország ajándéka az izraeli – magyar diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 30. évfordulója tiszteletére.

A programsorozat gazdag hagyományok és innovatív modernitás jegyében kívánja bemutatni kultúránkat, és megszólítani a Magyarországot már ismerő, illetve országunkkal először a fesztivál kapcsán találkozó izraelieket.

A rendezvénysorozat érdekessége és sikerének záloga, hogy a programsorozat elemei egyfelől nagy hagyományú, magas presztízsű fesztiválok programjában szerepelnek, másfelől olyan helyi intézmények és művészeti producerek kapcsolódtak be társszervezőként és -finanszírozóként, akik közreműködése biztosítja, hogy minden érdeklődő részt vehessen kulturális értékeink felvonultatásán.

Nemzeti intézményeink közül a Magyar Állami Operaház Káel Csaba rendezésében Goldmark: Sába királynője című operájával, a Budapesti Operettszínház pedig a Budapest Klezmer Band által kísért, Menyasszonytánc című klezmermusicallel (rendező: Béres Attila), valamint egy gálaműsorral érkezik a Tel Aviv-i Operaházba. A Nemzeti Színház pedig ifj. Vidnyánszky Attila Woyzeck rendezésével vendégszerepel a Yafo-i Nemzetközi Színházi Fesztiválon

A teljes cikk ITT olvasható.

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek