Magyar Levente miniszterhelyettes a HMDK-nál

Magyar Levente, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese Jankovics Róbertnek, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) elnökének, a horvátországi magyarság parlamenti képviselőjének a meghívásáradrávaszögi és kelet-szlavóniai programon vett részt.

Magyar Levente miniszterhelyettes látogatását a HMDK bellyei székházában kezdte, ahol a szervezet vezetői fogadták és tájékoztatták a magyarságot érintő legfontosabb kérdésekről.

A megbeszélés után megtekintették a HMDK-székház tőszomszédságában álló, a horvát kormány támogatásával épült, idén átadott médiaházat, az Új Magyar Képes Újság és a Drávatáj tévéműsor szerkesztőségét.

Ellátogattak Kopácsra is, ahol Pálinkás Krisztián, a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma titkára adott tájékoztatót a pedagógusszervezet által működtetett, hamarosan elkészülő tangazdaságról és ifjúsági központról, a tervezett programokról.

Laskón, az általános iskolában Kovacsevity Annával, az intézmény igazgatójával találkoztak, aki bemutatta az iskolát és megmutatta a 2018-ban átadott új tornacsarnokot.

Várdarócon a helyi magyar labdarúgóklub képviselőivel folytattak megbeszélést, itt Kiss Dárió, a focicsapat egyik vezetője szólt a több mint hetven éve alakult labdarúgócsapatról, a terveikről és problémáikról.

A drávaszögi terepszemle után Eszékre látogattak, ahol a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központban Andócsi János, az intézmény igazgatója vezette körbe a vendégeket, megtekintették az épülő magyar diákotthont is, amelynek alapkövét tavaly Kövér László és Gordan Jandroković, vagyis a magyar és a horvát házelnök tette le.

A teljes cikk ITT található.


Hasonló cikkek