Magyar Nemzet: Bajba kerülhet a kiskereskedelem

A napi fogyasztási cikkek értékesítésében is súlyos gondot jelent a mutálódott koronavírus: a héten az ország különböző pontjairól több kereskedelmi szereplőnél növekvő arányban jelentettek beteget a bolti munkavállalók – tudta meg a napilap. És ez két kockázatot rejt magában: jóval kevesebb ideig lesznek nyitva az élelmiszerboltok, és maga az ellátási lánc is megszakad.

A Magyar Nemzet megtudta: az iparági szervezetekhez mérettől, üzlettípustól függetlenül az elmúlt napokban több helyről érkeztek olyan jelzések, hogy már a napi vásárlásokat is megpecsételi az újabbhullám. És ha ez nem lenne elég, a napilap szerint a mutálódott vírusfertőzés a legtöbbek által látogatott élelmiszerboltok alkalmazottainak körében terjed a leggyorsabban.

Ágazati körökből már jelezték, hogy a különféle iparcikk üzletekben is, de főleg a napi friss termékek kereskedőinél, illetve az élelmiszerboltokon kívül raktárakban, központi áruelosztó bázisokon is felütötte a fejét az agresszív vírusváltozat.
Ez azt jelenti, hogy a naponta több száz, több ezer vásárlót fogadó üzletekben és a kiegészítő területeken az elkövetkező hetekben „fokozott járványügyi kockázattal zajlik a munkavégzés” – írja a Magyar Nemzet.

Éppen ezért a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azonnali oltásokat kért a magyar kormánytól az iparágban dolgozók számára: „A magyar vállalkozások képviseletében levélben kértünk segítséget Kásler Miklós egészségügyi minisztertől annak érdekében, hogy az élelmiszerboltokban dolgozó kollégák mielőbb védettebb közegben dolgozhassanak, és hozzá tudjanak jutni a vakcinához” – közölte a lappal Neubauer Katalin.

 

Gazdaság | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek