Magyar siker a kínai turisztikai szakvásáron

A dél-kínai Kunmingban rendezték idén Kína legnagyobb turisztikai szakvásárát, a China International Travel Mart-ot (CITM) október 24 és 27-e között.

Up2005112612043A vásáron való megjelenés, valamint a Kína és 16 közép-kelet-európai ország együttműködésének újabb fórumán való részvétel hazánk számára jó alkalmat biztosított nem csak turisztikai, hanem gazdasági érdekeinek előmozdítására is. Az eseményen Magyarországot Dr. Horváth Viktória turizmusért felelős helyettes államtitkár képviselte.

A fórum adta turisztikai és gazdasági fejlesztést magában rejtő lehetőségeket maximálisan kihasználta a Magyar Turizmus Zrt. kínai képviselete, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a pekingi magyar nagykövetség. Ennek eredményeként – a 16 ország közül egyedüliként – kétoldalú találkozón vett részt a turizmusért felelős helyettes államtitkár asszony először Wu Wenxue-val, a Kínai Turisztikai Hivatal helyettes elnökével, majd ezt követően Liu Ping-gel, Yunnan tartomány helyettes vezetőjével. A találkozók jelentőségét igazolta, hogy az ilyenkor szokásos diplomáciai fordulatokon túl a magyar fél több olyan konkrét témát is szóba hozott, illetve felvetett kínai partnere számára, amelyek akár már pár hónapon belül kézzel fogható és hazánk számára előnyös eredményeket hozhatnak.

A javaslatok pozitív fogadtatását bizonyítja, hogy a második tárgyalás után, az ilyenkor követett protokoll szabályokat átlépve a kínai fél azonnal új találkozót kért és kapott a magyar fél által felvetett projektek részleteinek további pontosítása végett. Szintén a helyi szokásoktól merőben eltérően 24 órán belül tájékoztatták a magyar képviseletet arról, hogy az egyik felvetés már elnyerte a szükséges legfelső vezetői szintű jóváhagyást. Várható, hogy a többi felvetett téma szerződéses kereteit még a kínai újév, azaz 2014 januárjának vége előtt sikerül végleges formába önteni és megkezdődhet a megvalósítás, illetve a gyakorlati munka.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

Related posts:

  1. Túl van a nehezén a turisztikai ágazat (+videó) A statisztikai hivatal adatai szerint az év első hét hónapjában…
  2. Kínai ügyvéd is árulja a letelepedési kötvényt Pekingben Egy kínai ügyvéd is részt vesz a Letelepedési Magyar Államkötvény…
  3. A külhoni magyar értéktárról tárgyalt a Máért gazdaságfejlesztési szakbizottsága A jövő évi költségvetési tervezetben nem csökken a külhoni magyarság…

Hasonló Bejegyzések bitosítva a Yet Another Related Posts Plugin segtségével.

Yarpp


Hasonló cikkek