Magyarország is az Iszlám Állam célpontjai között lehet

Avatar

Magyarországot is név szerint említette az Iszlám Állam a jövőbeli európai célpontjai között. A terrorszervezet már korábban fenyegetőzött azzal, hogy egyik európai főváros sincs biztonságban, de az újabb erőszakhullámban Portugália és Magyarország is kiemelt szerepet kapott.

A brüsszeli terrortámadások csak a kezdetét jelentik az Iszlám Állam európai hadjáratának – írja a Washington Times az al-Wafa dzsihadista médiaszervezete által kiadott írások alapján, amelyben a terroristák az Egyesült Államok mellett más európai országokat is komolyan megfenyegettek.

Magyarországot is megfenyegette az Iszlám Állam

Az al-Wafa cikke Magyarországra is kitér: részletezik, hogy egész Európa fenyegetés alatt áll, és nincsenek kivételek.

“Ma Brüsszelre és repterére sújtottunk le, holnap akár Portugália vagy Magyarország is sorra kerülhet” – írják a címben.

Hazánk megemlítésével minden bizonnyal ki akarják szélesíteni a félelemben tartott országok listáját – Portugália és Magyarország eddig nem szerepelt az Iszlám Állam célpontjai között.

A cikk üzenete egyértelmű: bárhol lecsaphatnak Európában, egy nemzet sincs biztonságban.

Bárhol, bármikor, bárkit megölhetnek

Arra is figyelmeztetnek, hogy nem fognak válogatni, ha támadásra kerül sor: a brüsszeli és párizsi merényletekhez hasonlóan bombákkal és robbanóövekkel és fegyverekkel fognak lecsapni a lakosságra.

Mint írják, egy ember sincs biztonságban: minden katona, rendőr, férfi, nő, öreg és gyermek egyaránt célpontot jelent nekik.

Végül arra figyelmeztetnek, hogy sehova sem lehet előlük menekülni, Allah nevében bárhol támadhatnak, szórakozóhelyeken, stadionokban, iskolákban, földö, vízen, bárhol lecsaphatnak.


Hasonló cikkek