Majdnem 500 tonnanyi olajjal a fedélzeten süllyedt el egy tankerhajó Gibraltárnál

Már félig elsüllyedt 500 tonnanyi olajjal a fedélzeten, 178 méter hosszú olajszállító hajó, amely Gibraltár partjainál ütközött össze egy cseppfolyósított földgázt szállító tankerrel.

 

A búvárok egy tízszer négyméteres nagyságú lyukat fedeztek fel a hajó oldalán

 

A 183 tonnányi nehéz fűtőolajat, 250 tonnányi dízelt és további 27 tonnányi kenőolajat szállító hajó a Spanyolországtól délre fekvő Gibraltár partjától 200 méterre szenvedett balesetet. Orra 17 méter mélyen már elérte a tengerfeneket, búvárok pedig egy tízszer négyméteres nagyságú lyukat fedeztek fel a hajó oldalán.

A 24 fős legénység a kormány nyilatkozata szerint egyelőre a fedélzeten marad, mivel nincsenek életveszélyben, a part közelsége miatt bármikor ki tudják őket menteni.

 

Az olaj terjedését gátló, 200 méter hosszú bójasort telepítettek

 

A süllyedésnek indult hajó Gibraltárról a hollandiai Vlissingenbe tartott, amikor összeütközött a 289 méter hosszú, földgázt szállító Adam LNG tankerrel, amely csupán alig észrevehetően sérült meg.

A hatóságok elővigyázatosságból, az olaj terjedését gátló, 200 méter hosszú bójasort telepítettek, hogy az esetleges kiszivárgó üzemanyagot össze tudják gyűjteni a víz felszínéről.

Forrás: euronews.com

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek