„Majdnembéke” a Kárpátaljai Megyei Tanácsban

Többek között a kommunális díjak megalapozottságát vizsgáló eseti bizottság beszámolója, a nemzeti kisebbségek támogatását célzó program folytatása, egyes kommunális intézmények strukturális átalakításának terve szerepelt a Kárpátaljai Megyei Tanács szeptember 23-i ülésének napirendjén.

A korábbi tanácskozásokkal ellentétben, melyek az új többség kialakítása, az alelnökök megválasztása miatt ugyancsak feszült légkörben zajlottak, most béke uralkodott a teremben, amit csak a donbászi harcok veteránjainak egy csoportjának tiltakozó akciója zavart meg. A terepruhás obsitosok – árulónak nevezve – azért bírálták Olekszj Petrovot, a megyei tanács elnökét, mert, az új koalícióban együttműködik a nyíltan oroszbarát politikát folytató Ellenzéki Platform – Az Életért párt helyi képviselőivel.

A képviselőtestület több, az ország vezetésének címzett beadványt is megfogalmazott. Egyebek mellett kérték egy regionális tudásfelmérő központ létrehozását, a megyei egészségügyi rendszer finanszírozásának bővítését, emellett közösen tiltakoztak a kommunális szolgáltatások díjának további emelése ellen.


Hasonló cikkek