Májusi mérések eredménye: kiváló a minősége a Vadkerti-tónak

Több internetes portálon felröppent a hír miszerint kifogásolható a Soltvadkerten található, mindenki által ismert és kedvelt Vadkerti tónak. Az üzemeltető közzétette közösségi oldalán, hogy ez bizony nem igaz, sőt, kiváló a minősége, fürdésre is alkalmas.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának az anyaga szerint – amelyet június második felére dátumoznak – megfelelő a vízminőség, és fürdőzésre alkalmas. Viszont a kevés csapadék és a forróság következtében nagy a kipárolgás mértéke, viszont ezt a kiesést igyekeznek pótolni mesterséges módon. Természetesen az volna a jó, ha gyakrabban esne, az idén is legalább 150–200 milliméternyi víz hiányzik Soltvadkert környékéről, amely részben a Vadkerti-tó vízgyűjtő területe is egyben.

Az odalátogatókat egy rendezett, tiszta környezet fogadja melyért több munkás is folyamatosan gondoskodik.

Az utóbbi években a veszélyhelyzet miatt nem emelkedhetett a strandbelépők ára, ezért a vezetőség úgy döntött, hogy idén július 1-től megemeli azokat. Az árak természetesen a továbbiakban is barátságosabbak mint több környékbeli helynél, egy felnőtt egész napos belépő ára 1100 míg a gyermek és nyugdíjas belépőjegy is csak 700 forintba kerül. Ezekből az árakból “Vadkert”-kártya bemutatásával további 50%  kedvezményt kapnak az odalátogatók.

Említést kell még tenni arról, hogy a területen megtalálható büfék árai is megfizethetőek, nem úgy mint as közelmúltban felröppenő 1600 forintos lángos ára a Balaton környéki településeken. Egy családi nap eltöltése a Vadkerti-tónál megfizethető kategóriába  tartozik.

Amellett, hogy a tó strandolók kedvelt célja, a horgászatot kedvelőknek is erősen ajánlják a kilátogatást, hiszen a tó halállománya is jelentős kihívást adhat az odalátogatóknak.

Ha az egész napos strandolás és evés után még van kedvük a Soltvadkertre látogatóknak mindenképpen látogassanak el a helyi cukrászdába ahol a környék talán legfinomabb, és talán a legtöbb fajta fagylaltot és süteményt kóstolhatják meg.

 

Prokop S. Krisztina

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek