Makó: egyedülálló, jövőt építő tábor indult a településen

A Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola táborában, országosan egyedülálló módon nélkülözhetetlen fejlesztésekkel ismerkedhetnek a fiatalok

A tábor egy projekt keretén belül valósul meg, melynek óriási jelentősége, hogy a gyerekek a gyakorlatban is elsajátíthatják tudásukat. Megismerkedhetnek a legmodernebb eszközökkel, melyek a jövő agrárgazdaságát építik. Szakemberek előadásain az iskolával együttműködő szervezetekről is információkat szerezhetnek, melyek ugyancsak a mezőgazdasági fejlesztéseket szolgálják.

A gyakorlati alapú oktatás a mezőgazdaság szempontjából különösen hangsúlyozandó. Ugyanakkor mára nem csak a földeken van munka, hanem a laborok, permetezőgépek fejlesztése is szükséges a működéshez. Ebbe is betekintés nyernek a diákok, akik nagyrészt más településekről érkeztek. Ez a tény arra mutat rá, hogy a Galamb iskola erős pillére Csongrád-Csanád megye mezőgazdasági világának.

A bentlakásos táborban a gyerekek megismerkednek az országos jelentőségű technológiákkal, és részt vesznek az iskola földjein az őszi előkészítő munkálatokban. Kipróbálhatják a mikroszaporító labor eszközeit, a gépészlabort, a szimulátorokat és a drónokat – mondta a delmagyar.hu – nak Horváth Zoltán igazgató.

De még ennél is összetettebb dolgok kerülnek előtérbe. A lap információi szerint több különleges technológia is megtekinthetővé válik, az algaalapú növénystimuláló szerek használata mellett aquaponia rendszereket telepítenek az iskola tankertjébe.

Szerdán sajtótájékoztatót is tartottak a programokkal, mezőgazdasági projektekkel és a táborral kapcsolatban.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek