Makó ezer mázsa fával készül a télre

A makói Városgazdálkodás is elkezdte a hideg időkre való felkészülést. Eddig ezer mázsa fát gyűjtöttek össze a település rászorulói számára

Az eddig összegyűjtött tüzelőanyag a Maros árterében kivágott, illetve közterületekről, valamint építkezésekről biztonsági okok miatt eltávolított fákból származik. Háztartásonként három mázsát lehet igénybe venni. A kérelem leadásának feltétele a jövedelemhatár. Amely egyszemélyes háztartás esetében 42.750 forint, több személy esetén pedig 37.050 forint.

A városgazdálkodási divízió helyettes vezetője, Fekete Tibor a helyszínen tartott sajtótájékoztatón azt mondta, többek között nyár, kőris és tölgy van az idei tüzelőben. Akik kapnak belőle, azoknak ki is szállítják. Jó hír, hogy a szállítási kapacitás tavaly óta nőtt, így várhatóan gyorsabban jut majd el a faanyag a jogosultakhoz – írja a delmagyar.hu. 

Emellett a tél folyamán még számítanak egyéb felajánlásokra, miként az tavaly is megtörtént. Akkor többek között a Centon Kft. és a Marostech Kft. is kiállt a rászorulók mellett. Valamint természetesen Makó Város Önkormányzata is készül arra, hogy egyéb forrásból tüzelőanyagot szerezzen be, ha az időjárási viszonyok miatt az eddigiek nem bizonyulnának elégnek.

Így tehát Makó rászorulói sem maradnak meleg otthon nélkül a télen. Ez a nagyobb városokban is fontos, ahogyan az ötezer lélekszám alatti falvakban is. Hiszen lakosságszám ide vagy oda, szükségben élők mindenhol akadnak bőven.

Farkas Cs. Tekla

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek