Makó: kiderült, hova épül a sportközpont

A helyi honvédelmi sportközpont majdnem 4500 négyzetméteres telken fekszik majd. A beruházás 100% állami támogatással valósul meg.

Ahogy azt korábban megírtuk, Makó is azon települések közé tartozik, ahol a közeljövőben honvédelmi sportközpont épül. Egy hónappal ezelőtt még a megfelelő helyet keresték, ma már tudják: a komplexum az ipari park mellett épül fel, közel 650 millió forintból. Az alapkő letételre 2022 első negyedévében kerül sor.

Farkas Éva Erzsébet a radio7.hu-nak elmondta, hogy a Központ nem csak sportolásra ad lehetőséget, általa a város közösségi térrel gazdagodik, amit teljes mértékig ki tudnak használni. Azt is hozzáfűzte, hogy Makó Sportközpontja egy kicsit más lesz, mint a többi településé, amiket kiválasztottak a honvédelmi programba. Mert a makóiak lőtere részben, vagy teljes egészében fedett lesz. Ezzel kapcsolatban külön fordultak a Beruházási Ügynökséghez.

A központok mind a tizenhat kiválasztott települést kiemelt lehetőséggel gazdagítják. Ezáltal megnőhet a sportolási és az összefogási kedv is. Makó ebben a tekintetben példaértékkel szolgálhat.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek