Makó: rászorulóknak ad palántákat a Galamb Iskola

A településen már szinte hagyománnyá vált, hogy az intézmény salátát vagy valamilyen más terményt ajánl fel jótékonyságra.

Idén 1200 tő május királya palántát különítettek el a város és a környező települések rászorulóinak. Számukra nagyon fontos ez a kezdeményezés. Helyben megtermelt zöldségfélékről van szó, így mindenképp a hazai piacot támogatják. Emellett viszont az önkéntesség a másik fontos pillér, hiszen olyanoknak adják, akik nem tudnák megtermelni vagy beszerezni maguknak.

Az Alföldi ASZC Makói Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola igazgatója a radio7.hu-nak elmondta, hogy a vírushelyzet miatt most a tanárok végzik a palántázást, ám ez egyébként a diákok feladata, hiszen mindent a gyakorlataik alatt tanulnak meg. Számos növényt palántáznak, és egy részüket értékesítik is. Ám egyéb felajánlásokat is szoktak tenni.

A most felajánlott 1200 tő salátából négyszázat a földeáki önkormányzat kap, a többit pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportjához juttatják el – mondta Horváth Zoltán igazgató.

Valamint nemrég együttműködést kötöttek a Bay Zoltán Nonprofit Kft-vel. Így még több fűszer –, haszon – és dísznövényt gondoznak. Ezek többletét is eljuttatják a környező, azokat igénylő településekre.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek