Makó: több pénz jut a kézilabdacsarnokra

Egy 1700 négyzetméter alapterületű kézilabda munkacsarnok felépítésére készülnek a városban. Eddig 900 millió forint forrásuk volt rá, ám a kormány az értesülések szerint 500 millió többletet biztosít

Így az épület minden 21. századi igényt kielégít majd, és nem csak a kézisek számára jelent haladást. Hiszen testnevelés órák megtartására is alkalmas lesz a környezet. Amely jelentősen növeli a pedagógiai nevelés színvonalát, ugyanis könnyebb lesz mozgásra ösztönözni a tanulókat.

Farkas Éva Erzsébet a radio7.hu-nak elmondta: a kézilabda munkacsarnok közvetlenül a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola szomszédságában épül. Ezért az egyház közösséggel folytatott tárgyalásoknak köszönhetően az állam területet kapott az egyháztól a beruházás megvalósításához.

Tehát az 1 milliárd 400 millió forintos projekt állami és egyházi együttműködéssel jöhet létre. Mely természetesen az állami és egyházi oktatás javát, gyermekek és felnőttek fejlődését, sport iránti szeretetének növelését is szolgálja.

Ahogy azt már megírtuk 2021-ben is sokat fejlődött Makó, ám úgy tűnik ez a következő évben sem alakul majd másként.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek