Makó új turisztikai látványossága

Városnéző kisvonat Makó új turisztikai látványossága.

A születésnapos település ezzel ünnepelte meg a jeles alkalmat, a község újratelepítését, újjászületését, mely 322 éve történt.

Természetesen szabadtéri rendezvényt is szerveztek, hogy emlékezzenek elődeikre, Farkas Éva Erzsébet még egy ünnepi videót is megosztott, ám tény, hogy talán a kisvonatnak volt most a legnagyobb jelentősége. Ugyanis turisztikai szempontból óriási előny, hiszen Makó minden nevezetességét meg lehet róla tekinteni. Egyelőre hétvégenként közlekedik a kisvasút, de a tervek szerint a nyári időszakban mindennap igénybe vehető lesz, helyieknek és turistáknak egyaránt.

Makó városnéző kisvonata
Átadták a makói városnéző kisvonatot – Fotó: Farkas Éva Erzsébet

Információink szerint az a kérdés még nem teljesen tisztázódott, hogy kell –e védettségi igazolvány annak, aki fel szeretne rá szállni. Ha követik a szegediek példáját, akkor nagy eséllyel nem lesz majd szükséges, hiszen a Szegedi Városnéző Kisvonat hivatalos közösségi oldalán tett bejelentést, miszerint náluk az oltási igazolás nem, a maszk használata viszont kötelező.

A makói kisvonat átadása
Pillanatkép az eseményről – Fotó: Farkas Éva Erzsébet

A makói kisvonat első útján a Pápay Endre Oktatási Intézmény óvodásait és kisiskolásait szállította körbe a településen, mintegy 45 perces „rendhagyó foglalkozáson” keresztül. A polgármester fotókat is közölt a Facebook – oldalán az eseményről, mely kapcsán sajtótájékoztatót is tartottak Kiss Attila egyéni vállalkozóval. Ebből közöltünk mi is néhányat cikkünkben.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök


Hasonló cikkek