Malina Hedviget a szlovák államfő fogadta

“Olyan rendőrségre van szükségünk, amelynek a munkájába nem avatkoznak be a politikusok, és nem keltik azt a gyanút, hogy a bűnüldöző szervek az ő megrendelésükre dolgoznak.” – jelentette ki tegnap Andrej Kiska államfő, miután találkozott Zsák Malina Hedviggel. Az eseményt a Facebook oldalán is tudósította.

„Sajnos meg kell állapítanom: ez az eset szomorú példája annak, hogy az állam kudarcot vallott az egyik legalapvetőbb feladata, az igazságszolgáltatás biztosítása terén. 12 évig tartó nyomozást követően nehéz az igazságról beszélni. Főleg azután, hogy Zsák Malina Hedvig évekig politikai támadások célpontja volt, és megaláztatásban részesült, amiért a Belügyminisztérium és a rendőrség korábbi vezetése felelős. (…) Ha bűncselekmény gyanúja merül fel, annak kivizsgálása nem válhat politikai viták tárgyává, az ügy megoldása pedig nem függhet attól, hogy az emberek egy diáklány vagy egy miniszter szavának hisznek-e inkább. (…) Azért, hogy többé soha ne ismétlődhessen meg a Malina Hedvigéhez hasonló eset.”

Forrás: bumm.sk, ma7, TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek