Már a 2. szlovák ex-főrendőrt dugják a rács mögé Szlovákiában

A bíróság vasárnap este meghozta döntését Milan Lučanský sorsát illetően. A kihallgatások sora után a bíróság úgy határozott, Lučanskýt vizsgálati fogságba helyezi.

Vasárnap reggel 7.30-kor kezdték meg a Júdás nevű rendőrségi akció során őrizetbe vett személyek vizsgálati fogságba helyezésére benyújtott javaslatok tárgyalását.

Daniel Čech, a Pénzügyi Hatóság volt igazgatóhelyettese és Jozef Rehák, a belügyminisztérium különleges rendőrségi tevékenységért felelős hivatalának korábbi vezetője ügyében már szombaton döntött a bíróság, mindkettejüket vizsgálati fogságba helyezték.

Vasárnapra maradt Milan Lučanský korábbi országos rendőrfőkapitány, Boris Beňa és Peter Gašparovič, a SIS 2 tisztviselője, valamint Marián Kučerka rendőrségi vizsgálótiszt. Mindannyiukat korrupcióval és zsarolással gyanúsítják, a titkosszolgálat embereit pedig bizalmas információk veszélyeztetésével is.

Még az ítélet megszületése előtt Peter Kysel ügyész a vizsgálati fogságára vonatkozó javaslatában azt írta, Lučanský ellen erősebbek a bizonyítékok, mint azt elsőre gondolták.

Korábban írtunk arról, hogy november második felében a Legfelsőbb Bíróság szenátusa arról döntött, hogy előzetesbe helyezik Lučanský elődjét, Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitányt és más, a Tisztítótűz fedőnevű akció keretében őrizetbe vett volt magas rangú rendőrtisztet.

Forrás: dennikn, parameter.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek