Már adventre hangol a salgótarjáni színház

Az örök hit, remény és szeretet előadását állította színpadra a Zenthe Ferenc Színház október 28-án este Salgótarjánban. Az Advent a Hargitán  még az elmúlt évadra készült. Országos nagy sikerére való tekintettel a társulat úgy döntött, újra elhozzák a “mesét” a nógrádi közönségnek. 

Sütő András nem túl vidám műve olyan problémát taglal igazi székely humorral megfűszerezve, ami napjainkban is érzékelhető. Az Advent a Hargitán olyan, mint az élet: olykor mosolyra fakaszt, olykor elgondolkodtat, olykor meseszerű, olykor nagyon is valóságos. Válaszokat ad és kérdéseket vet fel a családról, szerelemről, az Istenbe vetett hitről, a túl könnyen vagy egyáltalán el nem engedett dolgokról. Teszi mindezt úgy, hogy megőrzi Sütő világát és mégis mai lesz.

A Hargita zord hegyei között éli életét a korán megözvegyült Bódi Vencel, aki 26 éven át hiába várja haza idegenbe szakadt lányát. Itt bontakozik ki két fiatal tiszta, örömre készülő szerelme, ami, ha kell, a halált is legyőzi. Itt találkozik a múlt és a jelen, a hűség és megbocsátás, az önzés és a hit, a szeretet és a sosem múló remény. Itt, ahol a tragédia és a csoda kézen fogva jár.

Bódi Vencel szerepében Szarvas József, a Nemzeti Színház társulatának tagja, valamint Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész lesz látható. Árvai Réka szerepében Tarpai Viktória bizonyít, aki tavaly a legjobb színésznőnek járó díjat is megkapta a produkcióban nyújtott alakításáért. Láthatja a közönség majd  Hajdu Tibort, Jakab Csabát és Varga Fekete Kingát is, akik a székely humorú előadás misztikumokkal teleszőtt karaktereit elevenítik majd meg a darabban. 

Hajdu Tibor és Tarpai Viktória a darab 2019-es premierjén a Zenthe Ferenc Színházban
Fotók: Komka Péter

 

 


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek