Már aszfaltozzák az új iparterület elkerülőútját

Pásztó Városi Önkormányzat 534 millió forintból, a Nógrád megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával alakít ki új iparterületet a település északi határában. A munkálatok javában zajlanak, sőt idén be is fejeződnek

Farkas Attila polgármester közleményben ismertette, hogy a város iránt folyamatos a befektetői érdeklődés, ezért nagy szükségük volt új iparterületre. Most egy tíz hektáros területet látnak el teljes infrastruktúrával, melyet ráadásul egy úttal be is kötnek a 21-es főútvonalba. – Ezzel csökkentjük a városon átmenő forgalmat – hangsúlyozta a város polgármestere.

Hozzátette: szeretnék, ha a betelepülő vállalatok minőségi munkahelyeket hoznának létre. Céljuk ugyanis megállítani a fiatalok és a munkaerő elvándorlását, valamint visszacsábítani azokat az embereket, akik más városokba, településekre járnak el dolgozni Pásztóról.

A projektben a 4500 négyzetméter tereprendezés mellett megközelítőleg 8100 négyzetméter útépítés, 3000 folyóméter csapadékvíz elvezető árok, 570 méter szennyvíz csatorna, 890 méter gázvezeték, 390 méter vízvezeték, továbbá elektromos- és informatikai hálózat kiépítése történik meg.


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek