Már edzenek Diósgyőrben is

Vasárnap megkezdődött a téli felkészülési időszak a DVTK labdarúgói, szakmai és egészségügyi stábjának tagjai számára.

Bódog Tamás szakmai igazgató ismertette az előttük álló feladatokat, majd a konditeremben tartott fizikai alapozás után a DVTK Edzőközpont melletti műfüves pályán folytatódott az edzés, amit egy sajtótájékoztató követett.

Edzés utáni dedikálás

Lipták Zoltán csapatkapitány és Bódog Tamás válaszolt az újságírók kérdéseire, illetve beszéltek a tervekről, a csapat körül történt változásokról. Eddig Oláh Bálint és Nemes Milán igazolt el Diósgyőrből, maradt viszont a tavalyi év nagy felfedezettje, Ugrai Roland, akit több klub is figyel.

A vasárnapi edzésen 27 mezőnyjátékos és 3 kapus vett részt. Új igazolás Sergey Shestakov, Dušan Brković, valamint 3 fiatal is érkezett a klubhoz. Egy hétig itt edz Hursán György (középpályás, a TSV 1860 München utánpótlásából), két hétig pedig az argentin Iago Borjes (támadó) és az uruguay-i irányító középpályás, Bruno Sellanes. Mindhárman próbajátékra érkeztek a DVTK-hoz.

Bódog Tamás elmondta a sajtótájékoztatón: mindenkinek játéklehetőséget akar adni, és amikor Diósgyőrbe érkezett az elsődleges célja az volt, hogy olyan csapatot alakítson ki, amelyiknek minden ellenfele ellen reális esélye legyen a győzelemre. Beszélt a most következő külföldi edzőtáborról: a Tátrában futómunka lesz sok, de tartanak sífutást, biatlonozást; négy napba besűrítenek mindent.

Sajtótájékoztató: (b-j) Lipták Zoltán, Bódog Tamás

Törökországban, Belekben már jobb körülmények között fognak edzeni. Ott három olyan ellenféllel mérik össze erejüket, akik nehézséget okoznak a DVTK-nak, de pontosan ezért lesznek hasznosak ezek a találkozók. Az első hivatalos, hazai mérkőzésre február 20-án kerül sor, akkor a Vác FC ellen játszanak majd a Magyar Kupa soron következő fordulójában.

(Fotók: Vona Ildikó/ PTV)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek