Már ég a második adventi gyertya is

Vasárnap meggyújtották a remény gyertyáját Miskolc adventi koszorúján, a Szent István téren. A Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola diákjainak ünnepi műsora után Gerlai Pál lelkész mondott néhány gondolatot a szeretetről, majd Pfliegler Péter alpolgármester meggyújtotta a második gyertyát.

Gyertyagyújtás a Szent István téren  PTV fotó: Vona Ildikó
Gyertyagyújtás a Szent István téren
PTV fotó: Vona Ildikó

Ezt követően felkapcsolódtak az ünnepi díszkivilágítás fényei a Széchenyi utcán, ahová ismét begördült az Adventi villamos, melyre fel lehetett szállni és utazni Felső-Majláth irányába.  Aki akart, elmehetett vele a Diósgyőri várba, ahol egy órával később kezdődött a közös gyertyagyújtás.

Adventi villamos Miskolcon PTV fotó: Vona Ildikó
Adventi villamos Miskolcon
PTV fotó: Vona Ildikó

Az ünnepi készülődés jegyében a Diósgyőri vár is különleges fénybe borul vasárnaponként, jelezve a karácsony közeledtét. Hétvégéken a gyerekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, a Lovagi Tornák Tere előtti téren pedig adventi vásár várja az érdeklődőket. Az Alsó várudvar programjai ezúttal ingyenesen látogathatók, és a hónap folyamán több előadó is ad majd koncertet. Legközelebb Pál Dénes, aki december 10-én mutatja be a vár Lovagtermében új karácsonyi lemezét, a Régi mesét.

Betlehem Miskolcon PTV fotó: Vona Ildikó
Betlehem Miskolcon
PTV fotó: Vona Ildikó

Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek