Már egymillió menedékkérőt vettek nyilvántartásba Németországban

 

A bajor szociálisügyi miniszter szerint minden eddiginél inkább szükségük van egy felső határra a menekültek befogadásában.

Németországban kedden elérte az egymilliót az idén nyilvántartásba vett menedékkérők száma – jelentette be Münchenben a bajor tartományi kormány szociálisügyi minisztere.

Emilia Müller a Bild című lap online kiadásában megjelent beszámoló szerint elmondta, hogy a menedékkérők nyilvántartásába (EASY) január 1-jétől december 8-ig egymillió ember adatait vették fel.

Ez az összes előrejelzést felülmúló nagyságú tömeg, és azt mutatja, hogy “minden eddiginél inkább szükségünk van egy felső határra a menekültek befogadásában, mert Németország tartósan nem bírja ezt az áradatot” – mondta a jobbközép CSU politikusa.

Németország lakossága a legutóbbi, 2014 végéről származó hivatalos adat szerint 81,2 millió fő. Az egymillió menedékkérő 1,23 százalékos növekedést jelent.

A menedékkérők tényleges száma lehet ennél alacsonyabb, mert vannak, akiket többször vettek nyilvántartásba, és vannak olyanok is, akik távoztak az országból – de akár magasabb is lehet, mert vannak, akik még nem kerültek be az EASY regisztrációs rendszerbe.


Hasonló cikkek