Már fogadja a pácienseket a komáromi komplex onkológiai központ első részlege

Az Agel csoport által működtetett komáromi kórházban hétfőn üzembe helyezték a sugárterápiás osztály felújított részlegét, amely az épülőfélben lévő komplex onkológiai központ részét fogja képezni. Az átépítés költségei elérték a 4 millió eurót – 2022-re pedig akár 20 millió eurót is meghaladhatja beruházás.

Az új, II.A típusú sugárterápiás osztályon a legújabb típusú CT-szimulátor, valamint Közép-Európa egyik legmodernebb lineáris gyorsítója áll a páciensek rendelkezésére.

Az új technológia egyedülálló a maga nemében a szlovákiai és csehországi régióban. A modern berendezéseknek köszönhetően minden páciens számára standard kezelésként vált elérhetővé a V-MAT és az IMRT speciális besugárzási technika. A kórházban továbbá a legmodernebb CT berendezés áll a sugárterápiás kezelést igénylő páciensek rendelkezésére.

A központ mintegy 500 000 pácienst fog kiszolgálni Dél- és Közép-Szlovákia vonzáskörzetéből, konkrétan a Komáromi-, Érsekújvári-, Lévai-, Aranyosmaróti-, Dunaszerdahelyi-, Vágsellyei-, Galántai-, Nagykürtösi- és a Korponai járásból.

Forrás: bumm.sk, tasr, agel.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek